16 Haziran 2015 Salı

Şeker Hamuru

























Doğum günleri, kutlamalar, özel davetler… Bu zamanlarda yapacağımız birçok tarif oluyor. Genellikle bu tür kutlamalarda pastalar tercih edildiği için hazır olarak kullandığımız şeker hamurları birçok kadını düşündürüyor. Acaba sağlıklı mı? Hangi malzemelerden yapıldı? Gibi sorular hep aklımızın bir köşesinde durur. Şimdi sizlere vereceğim şeker hamuru tarifi ile bu sıkıntılardan kurtulacaksınız. Evinizde bulunan kolay malzemeler ile yapılan bu tarifi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu sadece pastalarda kullanmak zorunda değilsiniz. Kurabiye ve cupcake yapımında da şeker hamuru kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim yapımına…



Malzemeler

½ su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı su

500 gr pudra şekeri

120 gr tereyağı

½ çay kaşığı vanilya



Yapılışı

Tozşekeri suda eritin. Pudra şekerini yoğurma kabına alın ve üzerine suda erittiğiniz şekeri ilave edin. Tereyağını eritip ilave edin. Son olarak vanilyayı da ekleyerek biraz karıştırın. Ardından yoğurmaya başlayın. Bu sayede 750 gr civarında bir şeker hamuru elde edeceksiniz. Renklendirme için ne kadar renklendireceksiniz o kadar hamuru bölün. Renklendirme işleminde kullanacağınız gıda boyalarını sıvı jel olarak kullanırsanız daha iyi olur. Bir miktar gıda boyası ekleyip yoğurduktan sonra istediğiniz rengi elde edince kullanabilirsiniz. Kurabiyelerde kullanacaksınız kurabiyenin üzerine bir miktar bal veya su ile yapıştırabilirsiniz. Eğer pasta süslemesinde kullanacaksınız pastayı az bir miktar krema ile sıvayın. Üzerine şeker hamurunu pudra şekeri ile açarak yapıştırabilirsiniz. Şeker hamurunu hemen kullanmayacaksınız sıkıca streç filme sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder