Doğum
günleri, kutlamalar, özel davetler… Bu zamanlarda yapacağımız birçok tarif
oluyor. Genellikle bu tür kutlamalarda pastalar tercih edildiği için hazır
olarak kullandığımız şeker hamurları birçok kadını düşündürüyor. Acaba sağlıklı
mı? Hangi malzemelerden yapıldı? Gibi sorular hep aklımızın bir köşesinde
durur. Şimdi sizlere vereceğim şeker hamuru tarifi ile bu sıkıntılardan
kurtulacaksınız. Evinizde bulunan kolay malzemeler ile yapılan bu tarifi gönül
rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu sadece pastalarda kullanmak
zorunda değilsiniz. Kurabiye ve cupcake yapımında da şeker hamuru
kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim yapımına…
Malzemeler
½
su bardağı toz şeker
3
yemek kaşığı su
500
gr pudra şekeri
120
gr tereyağı
½
çay kaşığı vanilya
Yapılışı
Tozşekeri
suda eritin. Pudra şekerini yoğurma kabına alın ve üzerine suda erittiğiniz
şekeri ilave edin. Tereyağını eritip ilave edin. Son olarak vanilyayı da
ekleyerek biraz karıştırın. Ardından yoğurmaya başlayın. Bu sayede 750 gr
civarında bir şeker hamuru elde edeceksiniz. Renklendirme için ne kadar
renklendireceksiniz o kadar hamuru bölün. Renklendirme işleminde kullanacağınız
gıda boyalarını sıvı jel olarak kullanırsanız daha iyi olur. Bir miktar gıda
boyası ekleyip yoğurduktan sonra istediğiniz rengi elde edince
kullanabilirsiniz. Kurabiyelerde kullanacaksınız kurabiyenin üzerine bir miktar
bal veya su ile yapıştırabilirsiniz. Eğer pasta süslemesinde kullanacaksınız
pastayı az bir miktar krema ile sıvayın. Üzerine şeker hamurunu pudra şekeri
ile açarak yapıştırabilirsiniz. Şeker hamurunu hemen kullanmayacaksınız sıkıca
streç filme sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder