Malzemeler
4
adet yumurta
1
paket vanilya
½
su bardağı süt
1,5
su bardağı toz şeker
2
yemek kaşığı tereyağı
1
su bardağı un
Çikolata Sosu
1
paket sütlü çikolata
½
su bardağı krema
2
yemek kaşığı jelatin
½
su bardağı su
Yapılışı
Yumurta,
şeker ve sütü iyice çırpın. Ocakta sıcak su kaynatın ve yumurta, şekeri çırptığınız
kabı suyun üzerine koyup birkaç dakika koyulaşana kadar çırpın. Daha sonra
suyun üzerinden alıp çırpmaya devam edin. Krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Çırptıktan sonra un, vanilya ve tereyağını ilave edip çırpın. Kek kalıbınızın
içine yağlı kağıt serin. Üzerine bir kepçe kekten dökün. 150 derecelik fırında
üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tekrar birer kepçe döküp fırında
pişirin. Bu şekilde kek bitene kadar bu işleme devam edin. Kek piştikten sonra
ters çevirip çıkartın. Kremayı ısıtın. Çikolatayı sıcak krema ile eritin. Su
ile jelatini eritin ve erittiğiniz jelatini çikolatanın içine ilave edip
karıştırın. Buzdolabında 40 dakika kadar bekletin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder