8 Haziran 2015 Pazartesi

Çikolatalı Rulo Pasta

























Malzemeler
180 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından biraz az toz şeker
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı soda
1 su bardağı su

Kreması
125 gr krem peynir
½ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Üzeri için
1 paket sütlü çikolata
1 su bardağı krema

Yapılışı
Tereyağını eritin ve bitter çikolatayı kırıp üzerine ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Üzerine toz şekeri de ilave edip spatula ile karıştırın. Yumurtaları çırpıp köpük haline getirin. Yarım su bardağı un, soda ve erittiğiniz çikolataları da ilave edip blender ile çırpın. Unun geri kalanını azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Bir yandan da yavaş yavaş suyu ilave edin. Dikdörtgen bir kalıbın içine yağlı kağıt serip bu karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15  dakika kadar pişirin. Krem peyniri mikser ile çırpın. Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Kremşantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve kremşantiyi krem peynirin üzerine ilave edin. Kekinizi fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Kek kalıbınızın üstünü kaplayacak şekilde bir bez örtün ve kalıbı ters çevirin. Üzerindeki yağlı kağıdı alın ve bezle birlikte keke rulo şeklini verin. Keki buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Dinlenen keki yavaşça açın ve yaptığınız kremayı kekin üzerine döküp sıvayın. Şekil alan keki tekrar rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız pastayı servis tabağına alın.  Kremayı ocakta ısıtın sonra üzerine çikolataları ilave edip eritin. Bu karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin kıvam alması için. Ardından bu çikolatayı pastanın üzerine döküp güzelce sıvayın. Afiyet olsun  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder