Malzemeler
180
gr bitter çikolata
2
yemek kaşığı tereyağı
1
su bardağından biraz az toz şeker
4
adet yumurta
2
su bardağı un
1
çay kaşığı soda
1
su bardağı su
Kreması
125
gr krem peynir
½
su bardağı pudra şekeri
1
su bardağı süt
1
paket kremşanti
Üzeri için
1
paket sütlü çikolata
1
su bardağı krema
Yapılışı
Tereyağını
eritin ve bitter çikolatayı kırıp üzerine ilave edin. Çikolata eriyene kadar
karıştırın. Üzerine toz şekeri de ilave edip spatula ile karıştırın.
Yumurtaları çırpıp köpük haline getirin. Yarım su bardağı un, soda ve
erittiğiniz çikolataları da ilave edip blender ile çırpın. Unun geri kalanını
azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Bir yandan da yavaş yavaş suyu ilave
edin. Dikdörtgen bir kalıbın içine yağlı kağıt serip bu karışımı dökün. 180
derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15
dakika kadar pişirin. Krem peyniri mikser ile çırpın. Pudra şekerini
ilave edip çırpmaya devam edin. Kremşantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve
kremşantiyi krem peynirin üzerine ilave edin. Kekinizi fırından çıkarın ve
üzerine pudra şekeri serpin. Kek kalıbınızın üstünü kaplayacak şekilde bir bez
örtün ve kalıbı ters çevirin. Üzerindeki yağlı kağıdı alın ve bezle birlikte
keke rulo şeklini verin. Keki buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Dinlenen
keki yavaşça açın ve yaptığınız kremayı kekin üzerine döküp sıvayın. Şekil alan
keki tekrar rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız pastayı servis tabağına alın. Kremayı ocakta ısıtın sonra üzerine
çikolataları ilave edip eritin. Bu karışımı buzdolabında yarım saat kadar
bekletin kıvam alması için. Ardından bu çikolatayı pastanın üzerine döküp
güzelce sıvayın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder