20 Haziran 2015 Cumartesi

Kayısı Hoşafı




Malzemeler
500 gr kuru kayısı
7 bardak su
1,5 su bardağı tozşeker
5-6 karanfil
1 çubuk tarçın

Yapılışı
Kayısıları yıkayıp küçük parçalara bölerek ılık suda 10 dakika kadar bekletin. Beklettikten sonra 7 bardak su ile pişirin. Pişmeye fokurdamaya başlayınca altını kısıp şekeri ekleyerek 35 dakika daha kaynatın. Şekerden sonra çubuk tarçın ve karanfili ekleyerek kaynatmaya devam edin. Piştikten sonra çubuk tarçını içinden alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaselere ayırıp buzdolabında bekletin. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder