Malzemeler
2
su bardağı un
70
gr tereyağı
1
paket kabartma tozu
Bir
cimdik tuz
3
yemek kaşığı şeker
1/2
su bardağı kuru üzüm
1/2
su bardağı yabanmersini
1/2
su bardağı krema
Yapılışı
Kuru
malzemeler olan un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırın.
Üzerine tereyağını soğuk olarak ilave edip çatal ile iyice ezin. Tereyağını
soğuk olmasına dikkat edin çünkü çatal ile ezerek küçük bezeler halinde olması
gerekiyor. Bu sayede kurabiyelerinizdeki o tereyağı tadı daha iyi olacaktır.
Üzerine yabanmersini ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak
kremayı ilave edip yoğurmaya başlayın. Bu hamuru tezgahınıza alıp yuvarlak bir
şekilde 1-1,5 cm kadar açın. Kurabiyeleri pasta dilimi keser gibi üçgen olacak
şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra çayınızın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder