11 Haziran 2015 Perşembe

İngiliz Kurabiyesi


















Malzemeler
2 su bardağı un
70 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
Bir cimdik tuz
3 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı yabanmersini
1/2 su bardağı krema

Yapılışı
Kuru malzemeler olan un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırın. Üzerine tereyağını soğuk olarak ilave edip çatal ile iyice ezin. Tereyağını soğuk olmasına dikkat edin çünkü çatal ile ezerek küçük bezeler halinde olması gerekiyor. Bu sayede kurabiyelerinizdeki o tereyağı tadı daha iyi olacaktır. Üzerine yabanmersini ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak kremayı ilave edip yoğurmaya başlayın. Bu hamuru tezgahınıza alıp yuvarlak bir şekilde 1-1,5 cm kadar açın. Kurabiyeleri pasta dilimi keser gibi üçgen olacak şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra çayınızın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder