19 Haziran 2015 Cuma

Muzlu Ekler (Malaga)



Malzemeler
6 adet kedi dili bisküvi
6 adet küçük muz (Bisküvi boyutunda)
3,5 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
Yarım paket kremşanti

Islatmak için
2 tatlı kaşığı granül kahve
2 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su

Çikolata Sosu
1 su bardağı süt kreması
2 paket sütlü çikolata

Yapılışı
Muzlu pudingi verilen tarife göre 3,5 su bardağı süt ile pişirin. Pudingi pişirdikten sonra kremşantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile hazırlayın. Kremşantiyi ve muzlu pudingi beraber çırpın. Kedidillerinin üzerini kahve, şeker ve su ile ıslatın. Pudingi kedidillerinin üzerine döküp hafif yaydırın. Muzların uç kısımlarını hafif kesip kremanın üzerine yerleştirin. Süt kremasını ocakta biraz ısıtın. Üzerine çikolataları kırıp eritin. Muzlu kedidili pastaları tel ızgaranın üzerine koyun. Erittiğiniz çikolatayı muzların üzerine dökün. Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyin. Yanında çilek ile servis edebilirsiniz. İsterseniz beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üzerinde çizgi çizgi desenler yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder