Malzemeler
6
adet kedi dili bisküvi
6
adet küçük muz (Bisküvi boyutunda)
3,5
su bardağı süt
1
paket muzlu puding
Yarım
paket kremşanti
Islatmak için
2
tatlı kaşığı granül kahve
2
çay kaşığı tozşeker
1
çay bardağı su
Çikolata Sosu
1
su bardağı süt kreması
2
paket sütlü çikolata
Yapılışı
Muzlu
pudingi verilen tarife göre 3,5 su bardağı süt ile pişirin. Pudingi pişirdikten
sonra kremşantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile hazırlayın. Kremşantiyi ve muzlu
pudingi beraber çırpın. Kedidillerinin üzerini kahve, şeker ve su ile ıslatın.
Pudingi kedidillerinin üzerine döküp hafif yaydırın. Muzların uç kısımlarını
hafif kesip kremanın üzerine yerleştirin. Süt kremasını ocakta biraz ısıtın.
Üzerine çikolataları kırıp eritin. Muzlu kedidili pastaları tel ızgaranın
üzerine koyun. Erittiğiniz çikolatayı muzların üzerine dökün. Kenarlarını antep
fıstığı ile süsleyin. Yanında çilek ile servis edebilirsiniz. İsterseniz beyaz
çikolatayı benmari usulü eritip üzerinde çizgi çizgi desenler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder