18 Haziran 2015 Perşembe

Şekerpare




Malzemeler
1 paket tereyağı ya da margarin (250 gr)
1 su bardağından biraz az irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un

Şerbeti için
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı
Şerbetin soğuk olarak dökülmesi için öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz. Su ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra limonu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp iki yumurta akı ve bir yumurta sarısını derin bir kaba alın. İçine oda sıcaklığındaki margarini ilave edin. İrmik ve pudra şekerini de ilave edip yoğurun. Unu üzerine yavaş yavaş ilave edin. Hamurun kıvamı kurabiye hamuru gibi olmalı. Unu ilave ederken vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. İstenilen kıvam olunca hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin. Üzerine bir yumurta sarısını çırpıp sürün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra 5-10 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. Şekerparenin şerbetini çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin. 2 saat sonra üzerine antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder