Malzemeler
1
paket tereyağı ya da margarin (250 gr)
1
su bardağından biraz az irmik
2
adet yumurta
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
½
su bardağı pudra şekeri
3
su bardağı un
Şerbeti için
4
su bardağı tozşeker
5
su bardağı su
Yarım
limon
Yapılışı
Şerbetin
soğuk olarak dökülmesi için öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz. Su ve şekeri
şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra limonu ilave edip 5 dakika
daha kaynatın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp iki yumurta akı ve bir yumurta
sarısını derin bir kaba alın. İçine oda sıcaklığındaki margarini ilave edin.
İrmik ve pudra şekerini de ilave edip yoğurun. Unu üzerine yavaş yavaş ilave
edin. Hamurun kıvamı kurabiye hamuru gibi olmalı. Unu ilave ederken vanilya ve
kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. İstenilen kıvam olunca hamurdan küçük
parçalar koparıp şekil verin. Üzerine bir yumurta sarısını çırpıp sürün. 180
derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten
sonra 5-10 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Üzerine soğuk şerbeti
dökün. Şekerparenin şerbetini çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
2 saat sonra üzerine antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder