30 Haziran 2015 Salı

Alman Pastası




Malzemeler
1 paket maya
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
5 su bardağı un

Kreması
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 yumurta

Üzeri için
Pudra şekeri

İçi için
Çilek veya muz

Yapılışı
Önce kremayı yaparak başlayalım. Şekeri ve yumurtayı tencerenin içine alıp karıştırın. Nişasta, un ve vanilyayı ilave edin. Üzerine 1 su bardağı süt koyup karıştırın. Sütü azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde topaklanma olmayacak. Kıvam alana kadar pişirin. Krema pişip biraz ılındıktan sonra kremşantiyi içine döküp mikser ile çırpın. Kremayı buzdolabında soğutup dinlendirin. Bu sırada pastayı hazırlayalım. Ilık süt ile mayayı karıştırma kabına alıp çırpın. 5 dakika sonra şekeri ekleyip çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırparken tereyağı, yoğurt ve vanilyayı ekleyin. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan  bir hamur elde edin. Hamurunuzu hazırladıktan sonra üzerini streç film ile sararak 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamurunuzu eliniz ile biraz yoğurup 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurunuzdan yuvarlak şekiller çıkartın. Yağladığınız tepsinize hamurları dizip 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen pastaları ikiye bölüp kremayı arasına sürün. İçine isteğinize göre muz veya çilek koyun. 2’ye böldüğünüz pastanın diğer parçasını da üstüne kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder