Malzemeler
1
paket maya
1
paket vanilya
1
su bardağı süt
2
adet yumurta
2
yemek kaşığı yoğurt
1
su bardağı tozşeker
5
su bardağı un
Kreması
1
litre süt
1
su bardağı tozşeker
2
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı nişasta
1
paket vanilya
1
paket kremşanti
1
yumurta
Üzeri için
Pudra
şekeri
İçi için
Çilek
veya muz
Yapılışı
Önce
kremayı yaparak başlayalım. Şekeri ve yumurtayı tencerenin içine alıp
karıştırın. Nişasta, un ve vanilyayı ilave edin. Üzerine 1 su bardağı süt koyup
karıştırın. Sütü azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde
topaklanma olmayacak. Kıvam alana kadar pişirin. Krema pişip biraz ılındıktan
sonra kremşantiyi içine döküp mikser ile çırpın. Kremayı buzdolabında soğutup
dinlendirin. Bu sırada pastayı hazırlayalım. Ilık süt ile mayayı karıştırma
kabına alıp çırpın. 5 dakika sonra şekeri ekleyip çırpın. Ardından yumurtaları
ekleyip karıştırmaya devam edin. Çırparken tereyağı, yoğurt ve vanilyayı
ekleyin. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzu hazırladıktan
sonra üzerini streç film ile sararak 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamurunuzu
eliniz ile biraz yoğurup 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurunuzdan
yuvarlak şekiller çıkartın. Yağladığınız tepsinize hamurları dizip 1 saat kadar
mayalanmaya bırakın. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen
pastaları ikiye bölüp kremayı arasına sürün. İçine isteğinize göre muz veya
çilek koyun. 2’ye böldüğünüz pastanın diğer parçasını da üstüne kapatın. Üzerine
pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder