10 Haziran 2015 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı



Malzemeler
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi

Şerbeti
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Kreması
1 Litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Yapılışı
Tatlımızı yaparken önce şerbetimizden başlıyoruz çünkü soğuk olarak dökeceğiz. Şerbeti için su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatın. Kıvam alıp fokurdamaya başlayınca yarım limon sıkıp 2-3 dakika daha kaynatın. Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Şimdi kekini yapalım. Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ekleyerek tekrar çırpın. Galeta unu, Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak cevizleri robottan geçirin. Faz geçirmenize gerek yok iri iri olmaları yeter. Cevizleri de ilave edip son kez karıştırın. Borcamı yağlayıp bu karışımı içine döküp yaydırın. Kıvamı koyu olacak bu sizi korkutmasın. 160 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Kek çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbeti dökün. 1 paket kremşanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın. Kremayı dinlenmeye bırakın. 1 litre sütü tencereye boşaltın. Vanilyayı ilave edip sütü ısıtın. Sonra nişasta, un ve şekeri ilave edip kıvam alana kadar karıştırın. Fokurdamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Krema piştikten sonra ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan kremaya kremşanti ekleyerek mikser ile çırpın. Kremayı şerbetli kekin üzerine döküp yaydırın. Üzerini hindistan cevizi, ceviz ve fıstık ile süsleyin. Tatlınızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder