Malzemeler
750
gr çilek
1
paket kremşanti
½
su bardağı süt
½
su bardağı toz şeker
1
tatlı kaşığı salep
Yapılışı
1
paket kremşantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile güzelce krema gibi olana kadar
çırpın. Rondoya çilek ve şekeri koyup çekin. Daha önceden hazırladığımız
kremşantinin içine püre haline getirdiğimiz çilekleri ve salebi koyup
karıştıralım. Salep dondurmamızın kıvam almasını sağlayacak. Salebi
baharatçılarda bulabilirsiniz. Bu şekilde üzerini kapatıp buzluğa kaldırın. 1
saat sonra buzluktan çıkarıp karıştırın. Bu işlemi 3 kere yapmanız tam kıvam
almasını sağlayacaktır. Karıştırdıktan sonra buzluğa kaldırıp 1 saat sonra
tekrar karıştırın. Kıvamından emin olduğunuz zaman servise hazır hale
gelecektir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder