29 Haziran 2015 Pazartesi

Çilekli Dondurma




Malzemeler
750 gr çilek
1 paket kremşanti
½ su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı salep

Yapılışı
1 paket kremşantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile güzelce krema gibi olana kadar çırpın. Rondoya çilek ve şekeri koyup çekin. Daha önceden hazırladığımız kremşantinin içine püre haline getirdiğimiz çilekleri ve salebi koyup karıştıralım. Salep dondurmamızın kıvam almasını sağlayacak. Salebi baharatçılarda bulabilirsiniz. Bu şekilde üzerini kapatıp buzluğa kaldırın. 1 saat sonra buzluktan çıkarıp karıştırın. Bu işlemi 3 kere yapmanız tam kıvam almasını sağlayacaktır. Karıştırdıktan sonra buzluğa kaldırıp 1 saat sonra tekrar karıştırın. Kıvamından emin olduğunuz zaman servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder