2 Haziran 2015 Salı

Mini Tart

















Malzemeler
100 gr tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 yumurta
Bir çimdik tuz
1 paket vanilya

Kreması
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı
Tereyağını biraz çırpın ardından pudra şekerini ilave edip beraber çırpın. Yumurtayı da ilave edip çırpmaya devam edin. Üzerine tuz ve vanilyayı ilave edip çırpın. Son olarak unu ilave edip yoğurun. Minik tart kalıplarınızın içini yağlayın. Hamurdan tart kalıbınıza yetecek kadar kopartıp tart kalıbına hamuru yaydırın. Orta ve yan kısımlarından çatal ile delin. 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Sütü ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Diğer tüm malzemeleri ayrı bir kapta iyice karıştırın. Hafif sıvı bir kıvam alacaktır. Üzerine bir kepçe ısınan sütten ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı sütün içine döküp kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyin. Ilınan kremayı streç filme sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada tartınız için istediğiniz malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Soğuyan krema ve tartınızı alın. Kremayı tartınızın içine ister krema torbası isterseniz de bir kaşık yardımı ile doldurabilirsiniz. Üzerine dilediğiniz meyvelerden koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder