Malzemeler
100
gr tereyağı
½
su bardağı pudra şekeri
1,5
su bardağı un
1
yumurta
Bir
çimdik tuz
1
paket vanilya
Kreması
2
su bardağı süt
5
yemek kaşığı şeker
3
yumurta sarısı
1
çorba kaşığı mısır nişastası
2
yemek kaşığı un
1
paket vanilya
Yapılışı
Tereyağını
biraz çırpın ardından pudra şekerini ilave edip beraber çırpın. Yumurtayı da
ilave edip çırpmaya devam edin. Üzerine tuz ve vanilyayı ilave edip çırpın. Son
olarak unu ilave edip yoğurun. Minik tart kalıplarınızın içini yağlayın.
Hamurdan tart kalıbınıza yetecek kadar kopartıp tart kalıbına hamuru yaydırın. Orta
ve yan kısımlarından çatal ile delin. 170 derecelik fırında 40 dakika kadar
pişirin. Sütü ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Diğer tüm malzemeleri ayrı bir
kapta iyice karıştırın. Hafif sıvı bir kıvam alacaktır. Üzerine bir kepçe
ısınan sütten ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı sütün içine döküp kıvam
alana kadar orta ateşte pişirin. Piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyin.
Ilınan kremayı streç filme sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu
arada tartınız için istediğiniz malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Soğuyan krema
ve tartınızı alın. Kremayı tartınızın içine ister krema torbası isterseniz de
bir kaşık yardımı ile doldurabilirsiniz. Üzerine dilediğiniz meyvelerden koyup
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder