4 Haziran 2015 Perşembe

Mutfak Sırları



Herkese merhabalar. Sizlere bu yazımda tatlı yaparken dikkat edeceğiniz bazı püf noktalarından söz edeceğim.
     

1- Yumurtanın bayat olup olmadığını anlamak için su dolu bir bardağın içine yumurtayı koyun. Yumurta yan şekilde batıyorsa tazedir. Eğer suyun üstünde dik bir şekilde duruyorsa bayattır.

2- Kekin istenilen kıvamda olması için tüm malzemelerin (süt, yumurta, yağ vs.) oda sıcaklığında olması gerekir. Kek yapmadan 1 aat önce malzemelerinizi buzdolabından çıkarırsınız çok daha iyi bir kek elde edersiniz.
 3- Kekinizin kabarmasını istiyorsanız önce yumurtanın beyazını krema kıvamına gelene kadar yani kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalı. Yumurtanın sarısını da şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpmalısınız. Bu şekilde harika kekler ve pandispanyalar elde edeceksiniz.
4- Sütlü tatlılarda aroma çok önemlidir. Genelde vanilya aroması kullanıldığı için tatlıya vanilyanın ne zaman konulacağı her zaman karıştırılır. Sütlü tatlı yaparken önce sütü biraz ısıtıp sonra vanilyayı ekleyin. Ardından diğer malzemeleri ilave ederek tatlınızı yapın. Böylece vanilya aroması daha iyi işlenmiş olur.
5- Sütlü tatlı veya muhallebi, krema yapıyorsanız dibinin tutmaması için tahta kaşık ile karıştırın. 
6- Un, nişasta gibi kuru toz halinde olan malzemeleri kullanmadan önce elekten geçirirseniz topaklanma olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder