Herkese merhabalar.
Sizlere bu yazımda tatlı yaparken dikkat edeceğiniz bazı püf noktalarından söz
edeceğim.
1- Yumurtanın bayat olup olmadığını anlamak için su dolu
bir bardağın içine yumurtayı koyun. Yumurta yan şekilde batıyorsa tazedir. Eğer
suyun üstünde dik bir şekilde duruyorsa bayattır.
2- Kekin istenilen kıvamda olması için tüm malzemelerin
(süt, yumurta, yağ vs.) oda sıcaklığında olması gerekir. Kek yapmadan 1 aat
önce malzemelerinizi buzdolabından çıkarırsınız çok daha iyi bir kek elde
edersiniz.
3- Kekinizin kabarmasını istiyorsanız önce yumurtanın
beyazını krema kıvamına gelene kadar yani kabı ters çevirdiğinizde akmayacak
şekilde olmalı. Yumurtanın sarısını da şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar
çırpmalısınız. Bu şekilde harika kekler ve pandispanyalar elde edeceksiniz.
4- Sütlü tatlılarda aroma çok önemlidir. Genelde vanilya
aroması kullanıldığı için tatlıya vanilyanın ne zaman konulacağı her zaman
karıştırılır. Sütlü tatlı yaparken önce sütü biraz ısıtıp sonra vanilyayı
ekleyin. Ardından diğer malzemeleri ilave ederek tatlınızı yapın. Böylece
vanilya aroması daha iyi işlenmiş olur.
5- Sütlü tatlı veya muhallebi, krema yapıyorsanız dibinin
tutmaması için tahta kaşık ile karıştırın.
6- Un, nişasta gibi kuru toz halinde olan malzemeleri
kullanmadan önce elekten geçirirseniz topaklanma olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder