Malzemeler
5
su bardağı süt
1,5
su bardağı tozşeker
1
tatlı kaşığı salep
Yapılışı
Sütü
tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Hafif kenarlarından köpükler çıkınca
şekeri ilave edip karıştıralım. 1 kase suda salebi tel çırpıcı ile eritelim.
Tel çırpıcı kullanmanızı tavsiye ediyorum çünkü salep kolay erimez ve
topaklanır. Sütle birlikte kaynatırken de tel çırpıcı kullanırsanız dondurmanız
topaklanmaz. Eriyen salebi kaynayan sütün içine yavaş yavaş tel çırpıcı ile
karıştırarak ilave edin. Kaynayan sütü ocaktan alın ve bir kepçe yardımı ile
karıştırarak ilk sıcağını alın.10 dakika da bir karıştırarak iyice soğumasını
sağlayın. İyice soğuduktan sonra dondurmayı buzluğunuza sığacak bir kaba
aktarın. Dondurmanızı buzluğa kaldırın. 15 dakika da bir dondurmanızı çıkartıp
karıştırın. Dondurma sakız gibi bir kıvama gelene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En son kıvama gelince dondurmayı kesip üzerini antep fıstığı ile süsleyerek
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder