21 Haziran 2015 Pazar

Maraş Dondurması




Malzemeler

5 su bardağı süt

1,5 su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı salep



Yapılışı

Sütü tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Hafif kenarlarından köpükler çıkınca şekeri ilave edip karıştıralım. 1 kase suda salebi tel çırpıcı ile eritelim. Tel çırpıcı kullanmanızı tavsiye ediyorum çünkü salep kolay erimez ve topaklanır. Sütle birlikte kaynatırken de tel çırpıcı kullanırsanız dondurmanız topaklanmaz. Eriyen salebi kaynayan sütün içine yavaş yavaş tel çırpıcı ile karıştırarak ilave edin. Kaynayan sütü ocaktan alın ve bir kepçe yardımı ile karıştırarak ilk sıcağını alın.10 dakika da bir karıştırarak iyice soğumasını sağlayın. İyice soğuduktan sonra dondurmayı buzluğunuza sığacak bir kaba aktarın. Dondurmanızı buzluğa kaldırın. 15 dakika da bir dondurmanızı çıkartıp karıştırın. Dondurma sakız gibi bir kıvama gelene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son kıvama gelince dondurmayı kesip üzerini antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder