23 Haziran 2015 Salı

Ramazan Şerbeti




Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
2 litre su
10 adet karanfil
3 adet kuru zencefil
1 su bardağı kuru erik
2 adet kuru incir
1 su bardağı vişne
1 su bardağı mor üzüm

Yapılışı
Büyük bir tencereye 2 litre suyu boşaltın. Üzerine karanfil ve zencefili ilave ederek beraber kaynatın. Su kaynadıktan sonra önce kuru incir ve kuru eriği koyun.  Bu şekilde biraz kaynadıktan sonra taze vişne ve üzümü koyup kaynatın. Vişne ve üzüm rengini salınca ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın. Şerbet iyice soğuyunca süzün ve sürahinin içine doldurun. İftardan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder