24 Haziran 2015 Çarşamba

Browni




Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
180 gr damla çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Üzeri için
1 paket sütlü çikolata
1 su bardağı krema

Yapılışı
Derin cam bir kap alın ya da ısıya dayanıklı başka bir kapta olabilir. Bir tencerenin içine su koyup kaynatın. Üzerine ısıya dayanıklı kabı da koyup tereyağını benmari usulü eritin. Tereyağı tamamen eridikten sonra çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Damla çikolata küçük olduğu için erimesi kolay oluyor evinizde başka çikolata varsa onu da kullanabilirsiniz. Çikolatalarda eridikten sonra şekeri ilave edip iyice karıştırın. Ardından bir kenara alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Bu şekilde yaptığınızda içi ıslak ıslak olacak. Tamamen soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kırıp iyice çırpın. Un, kakao ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı eleyerek ilave edin. Tepsiye yağlı bir kağıt serin. Yağlı kağıdınız yoksa biraz yağlayıp dibine un serpin. Keki dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Kekiniz piştikten sonra üzeri için çikolata sosunu hazırlayalım. Kremayı sos tencerenizde ısıtın. Üzerine çikolataları kırıp ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata sosunu kekinizin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder