Malzemeler
3
adet yumurta
1,5
su bardağı un
3
yemek kaşığı kakao
1
su bardağı tozşeker
1
paket vanilya
180
gr damla çikolata
4
yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için
1
paket sütlü çikolata
1
su bardağı krema
Yapılışı
Derin
cam bir kap alın ya da ısıya dayanıklı başka bir kapta olabilir. Bir tencerenin
içine su koyup kaynatın. Üzerine ısıya dayanıklı kabı da koyup tereyağını
benmari usulü eritin. Tereyağı tamamen eridikten sonra çikolatayı küçük
parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Damla çikolata küçük olduğu için
erimesi kolay oluyor evinizde başka çikolata varsa onu da kullanabilirsiniz.
Çikolatalarda eridikten sonra şekeri ilave edip iyice karıştırın. Ardından bir
kenara alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Bu şekilde yaptığınızda içi
ıslak ıslak olacak. Tamamen soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kırıp
iyice çırpın. Un, kakao ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı
eleyerek ilave edin. Tepsiye yağlı bir kağıt serin. Yağlı kağıdınız yoksa biraz
yağlayıp dibine un serpin. Keki dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında 35 dakika kadar pişirin. Kekiniz piştikten sonra üzeri için çikolata
sosunu hazırlayalım. Kremayı sos tencerenizde ısıtın. Üzerine çikolataları
kırıp ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata sosunu kekinizin
üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder