28 Haziran 2015 Pazar

Dondurmalı İrmik Helvası




Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
Vanilyalı dondurma ve çam fıstığı

Yapılışı
Şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine su ve sütü ilave ederek karıştırın. Şekerin erimesini sağlayın. Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine irmiği de ilave ederek kavurun. İrmik iyice sararana kadar kavurun. Üzerine süt ile erittiğiniz şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin. 15 dakika sonra tencerenin kapağını açıp hafif olarak alt üst şeklinde karıştırın. Tekrara tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın. 30 dakika sonra kapağı açtığınızda irmik helvanız tam kıvamında olacaktır. Sıcaklığına bakın. Eğer hala sıcaksa biraz daha bekletin. İrmik helvası tamamen soğuduktan sonra kaselere doldurun. Kasenin orta kısmını kaşık yardımı ile biraz çukurlaştırın. Bu çukura 1 top vanilyalı dondurma koyun. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkartın. İsterseniz üzerini çam fıstığı ve badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder