Malzemeler
2,5
su bardağı süt
1,5
su bardağı şeker
1
su bardağı su
2
su bardağı irmik
3
yemek kaşığı tereyağı
Vanilyalı
dondurma ve çam fıstığı
Yapılışı
Şekeri
geniş bir kaseye alın. Üzerine su ve sütü ilave ederek karıştırın. Şekerin
erimesini sağlayın. Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine irmiği de ilave
ederek kavurun. İrmik iyice sararana kadar kavurun. Üzerine süt ile erittiğiniz
şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kapalı bir şekilde
orta ateşte pişirin. 15 dakika sonra tencerenin kapağını açıp hafif olarak alt
üst şeklinde karıştırın. Tekrara tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika
demlenmeye bırakın. 30 dakika sonra kapağı açtığınızda irmik helvanız tam
kıvamında olacaktır. Sıcaklığına bakın. Eğer hala sıcaksa biraz daha bekletin.
İrmik helvası tamamen soğuduktan sonra kaselere doldurun. Kasenin orta kısmını
kaşık yardımı ile biraz çukurlaştırın. Bu çukura 1 top vanilyalı dondurma
koyun. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkartın. İsterseniz üzerini çam
fıstığı ve badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder