27 Haziran 2015 Cumartesi

Saray Sarması





Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı nişasta
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı süt

Altı için
Hindistan cevizi veya antep fıstığı

Yapılışı
Sütü tencereye alın üzerine vanilyayı ekleyip ısıtın. Sütün biraz ısındıktan sonra şeker, kakao ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişmesine yakın tereyağını da ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Alt kısmına isteğinize göre Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpin. Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi döküp buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile hazırlayın. Tepsiyi buzdolabından çıkartın üzerini kremşanti ile kaplayıp düzleştirin. Tepsiyi eninden dikey olarak bıçak yardımı ile kesin. Bıçak ile uç kısmından kaldırıp rulo şeklini verin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder