Malzemeler
1
litre süt
3
yemek kaşığı kakao
½
su bardağı nişasta
1,5
su bardağı şeker
2
yemek kaşığı tereyağı
1
paket vanilya
Üzeri için
2
paket kremşanti
1,5
su bardağı süt
Altı için
Hindistan
cevizi veya antep fıstığı
Yapılışı
Sütü
tencereye alın üzerine vanilyayı ekleyip ısıtın. Sütün biraz ısındıktan sonra
şeker, kakao ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişmesine yakın tereyağını da ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. Bir tepsiye
yağlı kağıt serin. Alt kısmına isteğinize göre Antep fıstığı veya Hindistan cevizi
serpin. Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi döküp buzdolabında yarım saat
kadar bekletin. Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile hazırlayın. Tepsiyi
buzdolabından çıkartın üzerini kremşanti ile kaplayıp düzleştirin. Tepsiyi
eninden dikey olarak bıçak yardımı ile kesin. Bıçak ile uç kısmından kaldırıp
rulo şeklini verin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder