22 Haziran 2015 Pazartesi

Etimek Tatlısı




Malzemeler
12 adet etimek
1 litre süt
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Antep fıstığı veya ceviz

Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı
Şekeri bir tencerenin içine alın ve karamelize olmasını sağlayın. Karamel kıvamına gelirken metal kaşık ile sürekli karıştırmayın. Arada bir karıştırmanız yeterli olacaktır. Tamamen karamelize olduktan sonra suyu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 10 dakika kadar bekletin. Bu arada etimekleri uygun bir tepsiye dizin. Etimeği tuzsuz kullanırsanız iyi olacaktır. Etimeklerin hepsini şerbet ile ıslanmasını sağlayın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayalım. Sütü bir tencereye alın ve biraz ısındıktan sonra şeker ile vanilyayı ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca nişasta ve unu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiniz piştikten sonra tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Muhallebi biraz ılınınca şerbet ile ıslattığınız etimeklerin üzerine döküp yaydırın. Bu şekilde buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın. 1 paket kremşantiyi 1 bardak süt ile çırpıp hazırlayın. Kremşantiyi de buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 1 saatin sonunda tatlınızı dolaptan çıkarın. Üzerini kremşanti ile kaplayarak düzleştirin. Üzerini antep fıstığı veya ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder