Malzemeler
12
adet etimek
1
litre süt
1,5
su bardağı tozşeker
1
paket vanilya
1
su bardağı un
2
yemek kaşığı nişasta
1
yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1
paket kremşanti
1
su bardağı süt
Antep
fıstığı veya ceviz
Şerbeti için
2
su bardağı su
1,5
su bardağı şeker
Yapılışı
Şekeri bir tencerenin içine alın ve karamelize
olmasını sağlayın. Karamel kıvamına gelirken metal kaşık ile sürekli
karıştırmayın. Arada bir karıştırmanız yeterli olacaktır. Tamamen karamelize
olduktan sonra suyu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Şerbet kaynayınca
ocaktan alın ve 10 dakika kadar bekletin. Bu arada etimekleri uygun bir tepsiye
dizin. Etimeği tuzsuz kullanırsanız iyi olacaktır. Etimeklerin hepsini şerbet
ile ıslanmasını sağlayın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebisini
hazırlayalım. Sütü bir tencereye alın ve biraz ısındıktan sonra şeker ile
vanilyayı ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca nişasta ve unu ilave edip
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiniz piştikten sonra
tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Muhallebi biraz ılınınca şerbet ile
ıslattığınız etimeklerin üzerine döküp yaydırın. Bu şekilde buzdolabına
kaldırın ve soğumaya bırakın. 1 paket kremşantiyi 1 bardak süt ile çırpıp
hazırlayın. Kremşantiyi de buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. 1 saatin
sonunda tatlınızı dolaptan çıkarın. Üzerini kremşanti ile kaplayarak
düzleştirin. Üzerini antep fıstığı veya ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder