Ganaj
veya ganaş bir çikolata kremasıdır. Pasta, kek, kurabiye ve şekerleme yaparken
bunların süslemesinde kullanılır. İsterseniz uygulayacağınız tatlının üzerine
veya iç krema olarak da kullanabilirsiniz. Ganaj yapılırken kuvertür çikolata
ve süt kreması kullanılır. Yapacağınız kremaya göre ölçü değişmektedir. Pasta
için tercih edilen ölçü miktarı iki ölçü çikolataya bir ölçü kremadır.
Çikolatalı truff yaparken bir ölçü çikolataya bir ölçü kremadır. Yapımı ise
oldukça basittir. Kremayı ocakta ısıtın. Kesinlikle kaynatmayın. Krema
ısındıktan sonra çikolatayı küçük parçalara bölerek içine ilave edin.
Karıştırarak erimesine yardım edin. Çikolata eriyip krema ile bütünleştikten
sonra güzel akışkan bir kıvam alacaktır. Buna Glaze adı verilir. Krema
soğudukça daha da kıvam alacak ve kıvamı kahvaltılık olarak kullandığımız
çikolatalı fındık kreması kıvamında olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder