18 Haziran 2015 Perşembe

Ganaj




Ganaj veya ganaş bir çikolata kremasıdır. Pasta, kek, kurabiye ve şekerleme yaparken bunların süslemesinde kullanılır. İsterseniz uygulayacağınız tatlının üzerine veya iç krema olarak da kullanabilirsiniz. Ganaj yapılırken kuvertür çikolata ve süt kreması kullanılır. Yapacağınız kremaya göre ölçü değişmektedir. Pasta için tercih edilen ölçü miktarı iki ölçü çikolataya bir ölçü kremadır. Çikolatalı truff yaparken bir ölçü çikolataya bir ölçü kremadır. Yapımı ise oldukça basittir. Kremayı ocakta ısıtın. Kesinlikle kaynatmayın. Krema ısındıktan sonra çikolatayı küçük parçalara bölerek içine ilave edin. Karıştırarak erimesine yardım edin. Çikolata eriyip krema ile bütünleştikten sonra güzel akışkan bir kıvam alacaktır. Buna Glaze adı verilir. Krema soğudukça daha da kıvam alacak ve kıvamı kahvaltılık olarak kullandığımız çikolatalı fındık kreması kıvamında olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder