Malzemeler
2
yemek kaşığı tereyağı
1
su bardağı un
1
litre süt
1,5
su bardağı tozşeker
1
yemek kaşığı nişasta
3
parça damla sakızı
1
paket vanilya
Üzeri için
Tarçın
Yapılışı
Tereyağını
tencereye alıp eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip kavurun. Unu 2
dakika kavurun ve ardından şekeri ve nişastayı ilave edin. 1 litre sütü azar
azar ilave ederek devamlı karıştırın. Sütün tamamını ilave ettikten sonra damla
sakızını ve vanilyayı da ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz ılındıktan
sonra blenderdan geçirin. Borcamı su ile biraz ıslatın. Muhallebiyi borcama düz
bir şekilde dökün. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. 2 saat sonra kare şeklinde
kesip üzerine tarçın dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder