23 Haziran 2015 Salı

Tavuk Göğüsü




Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 parça damla sakızı
1 paket vanilya

Üzeri için
Tarçın

Yapılışı
Tereyağını tencereye alıp eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip kavurun. Unu 2 dakika kavurun ve ardından şekeri ve nişastayı ilave edin. 1 litre sütü azar azar ilave ederek devamlı karıştırın. Sütün tamamını ilave ettikten sonra damla sakızını ve vanilyayı da ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra blenderdan geçirin. Borcamı su ile biraz ıslatın. Muhallebiyi borcama düz bir şekilde dökün. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. 2 saat sonra kare şeklinde kesip üzerine tarçın dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder