26 Haziran 2015 Cuma

Vişneli Çikolatalı Pasta




Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
250 gr vişne
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı nescafe

Üzeri için
200 ml krema
250 gr bitter çikolata

Yapılışı
Kremayı küçük bir sos tenceresine alıp ısıtın. Üzerine kuvertür bitter çikolataları ilave edip eritin. Sos tenceresini ocaktan alıp bir kenara koyun ara ara karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı nescafe koyun. Bu nescafeli su pastadaki çikolata tadının daha yoğun olmasını sağlayacak. Şeker, sıvıyağ, nescafeli su, 2 adet yumurta ekleyip biraz çırpın. Sütün içine 1 yemek kaşığı limon koyup karıştırın. Süt kesilecektir merak etmeyin. Sütü de ekleyip çırpma teli ile çırpın. Bu kekin özelliği fazla çırpmamak. Un, karbonat, kabartma tozu, kakao ve bir tutam tuzu ayrı bir kapta karıştırın kekin üzerine ilave edip çırpın. Kek kalıbınızı iyice yağlayıp keki içine dökün. 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişip iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Daha önceden hazırladığını ganajı kekin içine sürüp yaydırın. Çekirdeklerini çıkarttığınız vişneleri üzerine dizin. Vişnelerin üzerine damla çikolataları da dökün. Kekin diğer kısmını da üzerine kapatarak kalan ganaj sosunu da üzerine döküp yaydırın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder