Malzemeler
2
adet yumurta
1
su bardağı süt
1
yemek kaşığı limon
½
su bardağı sıvıyağ
1
paket vanilya
1
çay kaşığı karbonat
250
gr vişne
1
su bardağı damla çikolata
1,5
su bardağı tozşeker
2
su bardağı un
1
su bardağı su
1
paket kabartma tozu
4
yemek kaşığı kakao
1
çay kaşığı nescafe
Üzeri için
200
ml krema
250
gr bitter çikolata
Yapılışı
Kremayı
küçük bir sos tenceresine alıp ısıtın. Üzerine kuvertür bitter çikolataları
ilave edip eritin. Sos tenceresini ocaktan alıp bir kenara koyun ara ara
karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. 1 su bardağı suyun içine 1 çay
kaşığı nescafe koyun. Bu nescafeli su pastadaki çikolata tadının daha yoğun
olmasını sağlayacak. Şeker, sıvıyağ, nescafeli su, 2 adet yumurta ekleyip biraz
çırpın. Sütün içine 1 yemek kaşığı limon koyup karıştırın. Süt kesilecektir
merak etmeyin. Sütü de ekleyip çırpma teli ile çırpın. Bu kekin özelliği fazla
çırpmamak. Un, karbonat, kabartma tozu, kakao ve bir tutam tuzu ayrı bir kapta
karıştırın kekin üzerine ilave edip çırpın. Kek kalıbınızı iyice yağlayıp keki
içine dökün. 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişip
iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Daha önceden hazırladığını ganajı
kekin içine sürüp yaydırın. Çekirdeklerini çıkarttığınız vişneleri üzerine
dizin. Vişnelerin üzerine damla çikolataları da dökün. Kekin diğer kısmını da
üzerine kapatarak kalan ganaj sosunu da üzerine döküp yaydırın. Üzerini
istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder