Malzemeler
1,5
su bardağı tozşeker
1
lt soğuk süt
1
su bardağı irmik
1
paket vanilya
1
yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1
su bardağı krema
180
gr çikolata
Ceviz,
fıstık
Yapılışı
Süt ve şekere tencereye alın. Üzerine irmiği de ilave
edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlamadan önce
vanilyayı ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağını da ilave edip
fokurdayana kadar pişirin. Piştikten sonra istediğiniz bir kek kalıbının içini
biraz su ile ıslatın. Sütlü irmik tatlınızı kalıbın içine dökün. Tatlınız biraz
ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Kalıbının kenarlarından
bıçak ile ayırarak ters çevirin. Kremayı ocakta biraz ısıtın. Üzerine çikolataları
küçük parçalara bölerek eritin. Elde ettiğiniz çikolata sosunu sütlü irmik
tatlınızın üzerine dökün. Üzerini ceviz ve fıstık ile süsleyip servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder