20 Haziran 2015 Cumartesi

Sütlü İrmik Tatlısı




Malzemeler
1,5 su bardağı tozşeker
1 lt soğuk süt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
1 su bardağı krema
180 gr çikolata
Ceviz, fıstık

Yapılışı
Süt ve şekere tencereye alın. Üzerine irmiği de ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlamadan önce vanilyayı ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağını da ilave edip fokurdayana kadar pişirin. Piştikten sonra istediğiniz bir kek kalıbının içini biraz su ile ıslatın. Sütlü irmik tatlınızı kalıbın içine dökün. Tatlınız biraz ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Kalıbının kenarlarından bıçak ile ayırarak ters çevirin. Kremayı ocakta biraz ısıtın. Üzerine çikolataları küçük parçalara bölerek eritin. Elde ettiğiniz çikolata sosunu sütlü irmik tatlınızın üzerine dökün. Üzerini ceviz ve fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder