17 Haziran 2015 Çarşamba

Benmari Usulü




Benmari usulü hemen hemen her tarifte karşımıza çıkmaktadır. Peki nedir bu benmari usulü? İşte sizlere bu yazımda benmari usulünü anlatacağım. Yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler var. Öncelikle çikolata seçiminiz iyi olmalı. Benmari usulünde genellikle bitter çikolata kullanılır. Çünkü yaptığınız kek veya pastalarda yeterli miktarda şeker olduğu için çikolatanın biraz acı olması tatlının tam kıvamında olmasını sağlayacaktır. Benmari usulünü yapmanız için bir büyük ve birde küçük sos tencereniz olması yeterlidir. Ya da normal bir tencerede olabilir. Yeter ki ısıya dayanıklı olsun. Öncelikle büyük olan tencereye yarısına kadar su koyup kaynatın. Aldığınız bitter çikolataları ya da sütlü çikolataları küçük parçalara bölün. Çikolataları küçük tencerenin içine koyup su koyduğunuz büyük tencerenin içine yerleştirin. Çikolata tamamen eridikten sonra kuru bir kaşık ile iyice karıştırın. Eğer kaşığınız ıslak olursa kaşıktaki su çikolatanın kıvamını bozup topaklaşacaktır. Böyle bir durum olmaması için çikolataların içine su kaçırmamaya dikkat edin. Erittiğiniz çikolatayı istediğiniz tatlının üzerinde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder