Benmari
usulü hemen hemen her tarifte karşımıza çıkmaktadır. Peki nedir bu benmari
usulü? İşte sizlere bu yazımda benmari usulünü anlatacağım. Yapmanız ve
yapmamanız gereken şeyler var. Öncelikle çikolata seçiminiz iyi olmalı. Benmari
usulünde genellikle bitter çikolata kullanılır. Çünkü yaptığınız kek veya
pastalarda yeterli miktarda şeker olduğu için çikolatanın biraz acı olması
tatlının tam kıvamında olmasını sağlayacaktır. Benmari usulünü yapmanız için
bir büyük ve birde küçük sos tencereniz olması yeterlidir. Ya da normal bir
tencerede olabilir. Yeter ki ısıya dayanıklı olsun. Öncelikle büyük olan
tencereye yarısına kadar su koyup kaynatın. Aldığınız bitter çikolataları ya da
sütlü çikolataları küçük parçalara bölün. Çikolataları küçük tencerenin içine
koyup su koyduğunuz büyük tencerenin içine yerleştirin. Çikolata tamamen
eridikten sonra kuru bir kaşık ile iyice karıştırın. Eğer kaşığınız ıslak
olursa kaşıktaki su çikolatanın kıvamını bozup topaklaşacaktır. Böyle bir durum
olmaması için çikolataların içine su kaçırmamaya dikkat edin. Erittiğiniz
çikolatayı istediğiniz tatlının üzerinde kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder