1 Haziran 2015 Pazartesi

Krem Karamelli Kek

















Her zaman yaptığınız klasik kakaolu kekinize farklılık katmaya ne dersiniz? Biliyorum krem karamel yapmak zor. Ama krem karamelli kek yapmak sandığınız kadar zor değil. Ufak püf noktaları ile evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi gelelim yapımına

Malzemeler
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un

Karamel için
1 su bardağı şeker

Kreması
2,5 su bardağı süt
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı
Bu keki yaparken silikon kek kalıbı kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü bu kalıpta deneyenler olmuş ama maalesef sonuç iyi olmamış. Klasik kek kalıbınızda yaparsanız daha iyi olur. Borcamda denemedim ama bana sorarsanız riske atmayın derim. Şimdi ilk olarak karamel ile başlıyoruz. Şekeri küçük bir sos tenceresine alın ve hiç karıştırmadan erimesini bekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken şey karamelinizin çok koyulaşmadan ocaktan almanız. Yoksa yanabilir. Karameli kek kalıbınızın dibine her yerine gelecek şekilde dökün. Kreması için süt, yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtalar köpüreceği için üzerindeki köpükleri alıp kremayı donan karamelin üzerine dökün. Keki yine klasik şekilde önce yumurta ve şekeri çırpıp üzerine sıvı malzemeleri ekledikten sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek kek kıvamına gelene kadar çırpın. Kremanın üzerine keki yavaş yavaş dökün. İlk başta ki görüntü sizi korkutmasın. Biraz karışık görünebilir ama pişerken ayrı ayrı pişecek ve görüntüsü harika olacak. Kek kalıbınızı içi su dolu bir tepsinin içine oturtarak 150 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Kek pişip fırından çıktıktan sonra iyice soğuması için bir kenara koyun. Kek tamamen soğuduktan sonra dikkatlice çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder