Her
zaman yaptığınız klasik kakaolu kekinize farklılık katmaya ne dersiniz?
Biliyorum krem karamel yapmak zor. Ama krem karamelli kek yapmak sandığınız
kadar zor değil. Ufak püf noktaları ile evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi
gelelim yapımına
Malzemeler
2
yumurta
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
1
çay bardağı şeker
1
çay bardağı sıvıyağ
1
çay bardağı süt
1
yemek kaşığı kakao
1
su bardağı un
Karamel için
1
su bardağı şeker
Kreması
2,5
su bardağı süt
4
yumurta
1
su bardağı toz şeker
Yapılışı
Bu
keki yaparken silikon kek kalıbı kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Çünkü bu kalıpta deneyenler olmuş ama maalesef sonuç iyi olmamış. Klasik kek
kalıbınızda yaparsanız daha iyi olur. Borcamda denemedim ama bana sorarsanız
riske atmayın derim. Şimdi ilk olarak karamel ile başlıyoruz. Şekeri küçük bir
sos tenceresine alın ve hiç karıştırmadan erimesini bekleyin. Burada dikkat
etmeniz gereken şey karamelinizin çok koyulaşmadan ocaktan almanız. Yoksa
yanabilir. Karameli kek kalıbınızın dibine her yerine gelecek şekilde dökün.
Kreması için süt, yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtalar köpüreceği için
üzerindeki köpükleri alıp kremayı donan karamelin üzerine dökün. Keki yine
klasik şekilde önce yumurta ve şekeri çırpıp üzerine sıvı malzemeleri
ekledikten sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek kek kıvamına
gelene kadar çırpın. Kremanın üzerine keki yavaş yavaş dökün. İlk başta ki görüntü
sizi korkutmasın. Biraz karışık görünebilir ama pişerken ayrı ayrı pişecek ve
görüntüsü harika olacak. Kek kalıbınızı içi su dolu bir tepsinin içine
oturtarak 150 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Kek pişip fırından
çıktıktan sonra iyice soğuması için bir kenara koyun. Kek tamamen soğuduktan
sonra dikkatlice çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder