31 Mayıs 2015 Pazar

Limonlu Parfe

















Malzemeler

1 paket cici bebe bisküvi

400 ml (2 paket) krema

2 adet limon

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker



Yapılışı

Difrizde saklayabileceğiniz hafif ve kolay bir tatlı olan parfenin yapımına geçiyoruz. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Beyazı köpük köpük olana kadar bir çimdik tuz ile çırpılır. Üzerine bir bardak toz şekeri ilave edilip tekrar çırpılır. Yumurtanın sarıları ayrı bir kapta çırpılıp köpüklerine ilave edilir. Limonların kabukları ince ince beyazları alınmadan rendelenir. Rendelenin limonların suyu yumurtaların içine konulup çırpılır. Son olarak limon kabukları ve krema da ilave edilip çırpılır. Cici bebeleri robottan geçirin. Kullanacağınız kabın alt kısmına cici bebelerden bir katman yapın. Üzerine kremadan dökün. Kremanın üzerine tekrar cici bebe koyun. Bu şekilde hepsi bitene kadar devam edin. Derin dondurucuda donana kadar bekletin. Misafirleriniz geldiğinde istediğiniz zaman çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder