Malzemeler
1
paket cici bebe bisküvi
400
ml (2 paket) krema
2
adet limon
2
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
Yapılışı
Difrizde
saklayabileceğiniz hafif ve kolay bir tatlı olan parfenin yapımına geçiyoruz.
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Beyazı köpük köpük olana kadar bir çimdik
tuz ile çırpılır. Üzerine bir bardak toz şekeri ilave edilip tekrar çırpılır.
Yumurtanın sarıları ayrı bir kapta çırpılıp köpüklerine ilave edilir.
Limonların kabukları ince ince beyazları alınmadan rendelenir. Rendelenin
limonların suyu yumurtaların içine konulup çırpılır. Son olarak limon kabukları
ve krema da ilave edilip çırpılır. Cici bebeleri robottan geçirin.
Kullanacağınız kabın alt kısmına cici bebelerden bir katman yapın. Üzerine kremadan
dökün. Kremanın üzerine tekrar cici bebe koyun. Bu şekilde hepsi bitene kadar
devam edin. Derin dondurucuda donana kadar bekletin. Misafirleriniz geldiğinde
istediğiniz zaman çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder