2 Mayıs 2015 Cumartesi

Köstebek Pasta

















Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı süt

½ su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao



Kreması için

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

½ su bardağı toz şeker

80 gr sütlü çikolata

4 adet muz

1 paket kremşanti

1 su bardağı süt



Yapılışı

Yumurta ile şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırmaya devam edin. Fazla akışmayan bir kek kıvamına gelince az yağlanmış kelepçeli fırın kabınıza kekinizi dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kekiniz pişerken kremasını hazırlayalım. Un, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Ardından sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. 2-3 dakika da kısık ateşte pişirdikten sonra kremayı soğuması için kenara alın. 1 paket kremşanti ile 1 bardak sütü kıvam alıp krema haline gelene kadar çırpın. Soğuyan muhallebiyi kremanın içine ilave edip karıştırın. Ardından mikser ile krema kıvamına gelip pürüzsüz bir şekil alana kadar çırpın. Çikolatayı robottan geçirip kremanın içine ilave edin ve tekrar çırpın. Bu kremayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Bu sırada kekinizi fırından çıkarın ve soğuduktan sonra orta kısmından yuvarlak biçimde kesin. Bu kestiğiniz yuvarlak kısmı 4’e bölüp düzgün bir şekilde kekinizin ortasını oyun. İçine muzları bütün olarak yerleştirin. Üstten çıkarttığınız keki robottan geçirin. Muzların üzerine kremayı dökün ve en son üzerine robottan geçirdiğiniz kek parçacıklarını serpin. 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder