Malzemeler
3
yumurta
1
su bardağı toz şeker
½
su bardağı süt
½
su bardağı sıvıyağ
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
3
yemek kaşığı kakao
Kreması için
3
su bardağı süt
3
yemek kaşığı nişasta
3
yemek kaşığı un
1
paket vanilya
1
yemek kaşığı tereyağı
½
su bardağı toz şeker
80
gr sütlü çikolata
4
adet muz
1
paket kremşanti
1
su bardağı süt
Yapılışı
Yumurta
ile şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya
devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırmaya devam
edin. Fazla akışmayan bir kek kıvamına gelince az yağlanmış kelepçeli fırın
kabınıza kekinizi dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika
pişirin. Kekiniz pişerken kremasını hazırlayalım. Un, şeker ve nişastayı tencereye
alıp karıştırın. Ardından sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar
pişirin. Kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip
karıştırın. 2-3 dakika da kısık ateşte pişirdikten sonra kremayı soğuması için
kenara alın. 1 paket kremşanti ile 1 bardak sütü kıvam alıp krema haline gelene
kadar çırpın. Soğuyan muhallebiyi kremanın içine ilave edip karıştırın.
Ardından mikser ile krema kıvamına gelip pürüzsüz bir şekil alana kadar çırpın.
Çikolatayı robottan geçirip kremanın içine ilave edin ve tekrar çırpın. Bu
kremayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Bu sırada kekinizi fırından
çıkarın ve soğuduktan sonra orta kısmından yuvarlak biçimde kesin. Bu
kestiğiniz yuvarlak kısmı 4’e bölüp düzgün bir şekilde kekinizin ortasını oyun.
İçine muzları bütün olarak yerleştirin. Üstten çıkarttığınız keki robottan
geçirin. Muzların üzerine kremayı dökün ve en son üzerine robottan geçirdiğiniz
kek parçacıklarını serpin. 1 saat kadar dinlendikten sonra servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder