14 Mayıs 2015 Perşembe

Limonlu Cheesecake















Malzemeler

1 paket sade petibör bisküvi

2 yemek kaşığı tereyağı

300 gr tam yağlı krem peynir

250 ml krema

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya                                                                            

1 paket beyaz çikolata

1 adet limon



Sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

2 adet limon suyu



Yapılışı

Petibör bisküviyi robottan geçirin. 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritin. Erittiğiniz tereyağını bisküvilerin üzerine dökün ve yoğurun. Kelepçeli kek kalıbınızın içine yağlı kağıt serin. Bisküvileri içine döküp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Krem peynir ile kremanın yarısını pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Üzerine toz şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Birer birer yumurtaları kırıp üç adet yumurtayı çırpın. Un ve vanilyayı ilave edin ve çırpın. En son bir adet limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın. Küçük bir sos tenceresinde kremayı ısıtın üzerine beyaz çikolataları kırıp eritin. Eriyen çikolatayı krema ile iyice karıştırıp yaptığınız kremaya ilave edip çırpın. Bir tepsiye kek kalıbınızı yerleştirin ve tepsinizin içine 1 bardak su dökün. Bunu kekin kremasının çatlamaması için yapıyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Bu arada üzeri için sosunu hazırlayalım. 1 yumurtayı iyice çırpın. Su kaynayan bir tencerenin üzerine cam bir kase koyun ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine şekeri ve limon sularını ilave edip karıştırın. 1 adet limon kabuğu rendeli ve çırptığınız yumurtaları da koyup çırpın. 20 dakika ara ara çırparak karıştırın. Kekinizi fırından çıkarın ve biraz ılındıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. 1 saat bekledikten sonra kekinizin üzerine sosunu ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder