Malzemeler
1
paket sade petibör bisküvi
2
yemek kaşığı tereyağı
300
gr tam yağlı krem peynir
250
ml krema
3
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1
paket beyaz çikolata
1
adet limon
Sosu için
2
yemek kaşığı tereyağı
1
adet yumurta
1
çay bardağı toz şeker
2
adet limon suyu
Yapılışı
Petibör
bisküviyi robottan geçirin. 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritin.
Erittiğiniz tereyağını bisküvilerin üzerine dökün ve yoğurun. Kelepçeli kek
kalıbınızın içine yağlı kağıt serin. Bisküvileri içine döküp buzdolabında yarım
saat kadar dinlendirin. Krem peynir ile kremanın yarısını pürüzsüz bir hal
alana kadar çırpın. Üzerine toz şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Birer
birer yumurtaları kırıp üç adet yumurtayı çırpın. Un ve vanilyayı ilave edin ve
çırpın. En son bir adet limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın. Küçük bir sos
tenceresinde kremayı ısıtın üzerine beyaz çikolataları kırıp eritin. Eriyen
çikolatayı krema ile iyice karıştırıp yaptığınız kremaya ilave edip çırpın. Bir
tepsiye kek kalıbınızı yerleştirin ve tepsinizin içine 1 bardak su dökün. Bunu
kekin kremasının çatlamaması için yapıyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış
fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Bu arada üzeri için sosunu hazırlayalım. 1
yumurtayı iyice çırpın. Su kaynayan bir tencerenin üzerine cam bir kase koyun
ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine şekeri ve limon sularını ilave
edip karıştırın. 1 adet limon kabuğu rendeli ve çırptığınız yumurtaları da
koyup çırpın. 20 dakika ara ara çırparak karıştırın. Kekinizi fırından çıkarın
ve biraz ılındıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. 1 saat
bekledikten sonra kekinizin üzerine sosunu ilave edip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder