Malzemeler
1
paket petibör bisküvi
1
paket sütlü çikolata
½
su bardağı tozşeker
4
yemek kaşığı tereyağı
1
adet yumurta
Üzeri için
1
paket bitter çikolata
Yapılışı
Sütlü
çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolataları eritirken bisküviler kırıp derin
bir kaba alın. Fazla kırmayın küçük parçalara bölmeniz yeterli. Tereyağını ve
şekerini güzelce çırpın. Daha sonra bunu erittiğiniz çikolatanın içine ilave
edip güzelce karıştırın. Yumurtayı çırpıp çikolatalı karışımın üzerine ilave
edip karıştırın. Çikolatayı bisküviler ile birlikte karıştırın. Kek kalıbınızın
için yağlayıp içine yağlı kağıt yerleştirin.
Bu sayede kekinizi daha kolay çıkartabilirsiniz. Ardından kekinizi döküp
iyice yaydırın. Hazırladığınız keki buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kekinizi buzdolabından çıkarttıktan sonra
ters çevirerek kalıptan çıkarın. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı
dökün. Bu şekilde buzdolabında çikolatası donana kadar bekletin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder