15 Mayıs 2015 Cuma

Ebruli Kek















Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazlarını köpürtün, bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtasının sarısı ile toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımı köpürttüğünüz yumurta aklarının üzerine ilave edin ve karıştırın. Süt ve yağ ilave edip çırpın. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin çırpın. Keki eşit bir şekilde ikiye bölün. İkiye böldüğünüz kekin bir tanesine kakao ilave edip karıştırın. Kek kalıbınızı veya tepsinizi margarin ile yağlayın. İki kaşık beyaz kekten kalıbın tam ortasına dökün. Üzerine iki kaşık kakaolu kekten dökün. Kek bitene kadar bunu art arda devam edin. Bittikten sonra kürdan ile tam ortasından dışa doğru çekin. Sonra dıştan içe doğru çekin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder