Malzemeler
1
su bardağı toz şeker
3
su bardağı un
3
yumurta
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
1
su bardağı süt
1
su bardağı sıvıyağ
2
yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Yumurtaların
sarısını ve beyazını ayırın. Beyazlarını köpürtün, bembeyaz krema kıvamına
gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtasının sarısı ile toz şekeri mayonez
kıvamına gelene kadar çırpın. Bu karışımı köpürttüğünüz yumurta aklarının
üzerine ilave edin ve karıştırın. Süt ve yağ ilave edip çırpın. Son olarak un,
kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin çırpın. Keki eşit bir şekilde
ikiye bölün. İkiye böldüğünüz kekin bir tanesine kakao ilave edip karıştırın. Kek
kalıbınızı veya tepsinizi margarin ile yağlayın. İki kaşık beyaz kekten kalıbın
tam ortasına dökün. Üzerine iki kaşık kakaolu kekten dökün. Kek bitene kadar
bunu art arda devam edin. Bittikten sonra kürdan ile tam ortasından dışa doğru
çekin. Sonra dıştan içe doğru çekin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında
yarım saat kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder