27 Mayıs 2015 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf
















Malzemeler

250 gr tel kadayıf

½ su bardağı toz şeker

1 su bardağı çekilmiş ceviz

2 yemek kaşığı tereyağı



Muhallebisi için

1 su bardağı toz şeker

1 lt süt

½ su bardağı nişasta

½ su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kremşanti

1 su bardağı süt



Yapılışı

Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritin. Kadayıfları tereyağı ile 10-15 dakika rengi dönene kadar kavurun. Üzerine şekeri ekleyip biraz kavurduktan sonra cevizleri ekleyip beraber kavurmaya devam edin. Hepsi beraber iyice özdeşleştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Kremşantiyi dinlemeye bırakırken muhallebisini yapmaya başlayın. Sütü tencereye boşaltın ve ardından vanilyayı ekleyin. Böylece vanilya aroması daha yoğun olacaktır. Süt ısındıktan sonra un ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Muhallebimiz soğuyunca kremşanti ile birlikte çırpıp güzel bir krema elde edin. Borcamın altına kavurduğunuz tel kadayıfların yarısını yaydırın. Üzerine kremanın tamamını dökün. Son kalan kadayıfları da üstüne döküp iyice yaydırın. Buzdolabında 3-4 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder