Malzemeler
250
gr tel kadayıf
½
su bardağı toz şeker
1
su bardağı çekilmiş ceviz
2
yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için
1
su bardağı toz şeker
1
lt süt
½
su bardağı nişasta
½
su bardağı un
1
paket vanilya
1
paket kremşanti
1
su bardağı süt
Yapılışı
Tereyağını
geniş bir tavaya alıp eritin. Kadayıfları tereyağı ile 10-15 dakika rengi
dönene kadar kavurun. Üzerine şekeri ekleyip biraz kavurduktan sonra cevizleri
ekleyip beraber kavurmaya devam edin. Hepsi beraber iyice özdeşleştikten sonra
ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile
çırpın. Kremşantiyi dinlemeye bırakırken muhallebisini yapmaya başlayın. Sütü
tencereye boşaltın ve ardından vanilyayı ekleyin. Böylece vanilya aroması daha
yoğun olacaktır. Süt ısındıktan sonra un ve nişastayı ekleyip muhallebi
kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Muhallebimiz
soğuyunca kremşanti ile birlikte çırpıp güzel bir krema elde edin. Borcamın
altına kavurduğunuz tel kadayıfların yarısını yaydırın. Üzerine kremanın
tamamını dökün. Son kalan kadayıfları da üstüne döküp iyice yaydırın.
Buzdolabında 3-4 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder