Malzemeler
250
gr tereyağı
1
su bardağı toz şeker
1
paket vanilya
2
adet yumurta
1
paket kabartma tozu
2
su bardağı nişasta
1
su bardağı un (yetmezse ilave edebilirsiniz.)
Üzeri için
400
gr nutella (çikolatalı fındık kreması)
1
çay bardağı sıvıyağ
Mısır
gevreği
Yapılışı
Tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Ardından yumurtayı da
ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu ayrı bir
kapta eleyin ve karıştırın. Bu karışımı tereyağı, şeker ve yumurtanın içine
ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yağlanmış fırın tepsinize küçük yuvarlaklar halinde hamurumuza şekil veriyoruz.
Çok büyük yapmayın çünkü çikolata ve mısır gevreğine bulayacağımız için büyük
olacak. Hazırladığınız kurabiyeleri 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında
10-15 dakika kadar pişirin. Çikolatalı fındık kremasını benmari usulü eritin.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Mısır gevreklerini robottan 2
kere geçirin. Ne çok büyük ne de çok küçük olsun. Kurabiyeleri önce erimiş
çikolataya arından mısır gevreklerine batırın. 1-2 saat kadar buzdolabında
dinlendirip çayın yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder