24 Mayıs 2015 Pazar

Çikolatalı Mısır Gevrekli Kurabiye

















Malzemeler

250 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı nişasta

1 su bardağı un (yetmezse ilave edebilirsiniz.)



Üzeri için

400 gr nutella (çikolatalı fındık kreması)

1 çay bardağı sıvıyağ

Mısır gevreği



Yapılışı
Tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Ardından yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu ayrı bir kapta eleyin ve karıştırın. Bu karışımı tereyağı, şeker ve yumurtanın içine ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlanmış fırın tepsinize küçük yuvarlaklar halinde hamurumuza şekil veriyoruz. Çok büyük yapmayın çünkü çikolata ve mısır gevreğine bulayacağımız için büyük olacak. Hazırladığınız kurabiyeleri 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Çikolatalı fındık kremasını benmari usulü eritin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Mısır gevreklerini robottan 2 kere geçirin. Ne çok büyük ne de çok küçük olsun. Kurabiyeleri önce erimiş çikolataya arından mısır gevreklerine batırın. 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirip çayın yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder