21 Mayıs 2015 Perşembe

Ekler Pasta


















Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı su

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

50 gr tereyağı

3 adet yumurta



Kreması için

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 yumurta sarısı

2 su bardağı süt



Çikolata sosu için

100 ml krema

80 gr bitter çikolata



Yapılışı

Tereyağı, su, tuz ve şekeri bir tencereye alın. Tereyağı eridikten sonra elenmiş unu ilave edin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Tencereyi bir kenara alın ve ılınmasını bekleyin. Ardından birer birer yumurtaları kırıp mikser ile çırpın. Tam bir krema kıvamına gelince krema poşetinin içine doldurun. Yağlı kağıt üzerinde kısa şeritler halinde sıkın. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Piştikten sonra yumurta sarısı ile tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin. Kremanız pişince blenderdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Kremanız pişip hazırladıktan sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Kremayı sos tencerenize alın ve biraz kaynatın. Ardından çikolatayı parçalara bölüp eriyene kadar karıştırın. Çikolatanız eridikten sonra kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Çikolata sosunu yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Ekler pastalarınızı ikiye bölün. Arasına kremayı sürün. Üst kısmını da çikolata sosuna batırın. Pastalarınızı 1 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder