Malzemeler
Hamuru
için
1
su bardağı su
1
su bardağı un
1
yemek kaşığı şeker
1
çay kaşığı tuz
50
gr tereyağı
3
adet yumurta
Kreması için
1
yemek kaşığı tereyağı
1
su bardağı şeker
2
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı nişasta
1
yumurta sarısı
2
su bardağı süt
Çikolata sosu için
100
ml krema
80
gr bitter çikolata
Yapılışı
Tereyağı,
su, tuz ve şekeri bir tencereye alın. Tereyağı eridikten sonra elenmiş unu ilave
edin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Tencereyi bir kenara alın ve
ılınmasını bekleyin. Ardından birer birer yumurtaları kırıp mikser ile çırpın.
Tam bir krema kıvamına gelince krema poşetinin içine doldurun. Yağlı kağıt
üzerinde kısa şeritler halinde sıkın. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar
pişirin. Şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü
ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Piştikten sonra yumurta
sarısı ile tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
Kremanız pişince blenderdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Kremanız pişip
hazırladıktan sonra çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Kremayı sos
tencerenize alın ve biraz kaynatın. Ardından çikolatayı parçalara bölüp eriyene
kadar karıştırın. Çikolatanız eridikten sonra kabuk tutmaması için ara ara
karıştırarak soğutun. Çikolata sosunu yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Ekler pastalarınızı ikiye bölün. Arasına kremayı sürün. Üst kısmını da çikolata
sosuna batırın. Pastalarınızı 1 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder