5 Mayıs 2015 Salı

Ayva Tatlısı




















Malzemeler

3 adet ayva

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 çubuk tarçın

10 adet karanfil

Kırmızı gıda boyası



Kararmaması için

1 lt su

Yarım limon



Üzeri için

Kaymak veya vanilyalı dondurma

Antep fıstığı



Yapılışı

Ayvaları ikiye bölüp soyun. Çekirdekleri tencerenin içine atın. Ayvanın çekirdekleri ayvalara esmer bir renk verecektir. 1 lt suyun içine yarım limon sıkın. Limonlu suya soyduğunuz ayvaları koyun. Bütün ayvaları soyduktan sonra ayvaları tencereye alın. Her ayvanın üzerine birer kahve fincanı şeker dökün. Çubuk tarçın ve karanfilleri de etrafına koyun. Kırmızı gıda boyasından yarım çay kaşığı ilave edin. Dilerseniz gıda boyası kullanmadan da yapabilirsiniz. Üzerine 1 su bardağı su koyarak kaynatmaya başlayın.  Ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Pişip biraz ılındıktan sonra üzerine kaymak veya dondurma koyun. Antep fıstıkları ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder