Malzemeler
3
adet ayva
2
su bardağı toz şeker
1
su bardağı su
1
çubuk tarçın
10
adet karanfil
Kırmızı
gıda boyası
Kararmaması için
1
lt su
Yarım
limon
Üzeri için
Kaymak
veya vanilyalı dondurma
Antep
fıstığı
Yapılışı
Ayvaları
ikiye bölüp soyun. Çekirdekleri tencerenin içine atın. Ayvanın çekirdekleri
ayvalara esmer bir renk verecektir. 1 lt suyun içine yarım limon sıkın. Limonlu
suya soyduğunuz ayvaları koyun. Bütün ayvaları soyduktan sonra ayvaları
tencereye alın. Her ayvanın üzerine birer kahve fincanı şeker dökün. Çubuk
tarçın ve karanfilleri de etrafına koyun. Kırmızı gıda boyasından yarım çay
kaşığı ilave edin. Dilerseniz gıda boyası kullanmadan da yapabilirsiniz.
Üzerine 1 su bardağı su koyarak kaynatmaya başlayın. Ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Pişip biraz
ılındıktan sonra üzerine kaymak veya dondurma koyun. Antep fıstıkları ile
süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder