23 Mayıs 2015 Cumartesi

Çilekli İrmik Tatlısı

















Malzemeler

6 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1,5 su bardağı irmik

2 çorba kaşığı nişasta



Sosu için

1 kg çilek (yoksa 1 kase çilek reçeli)

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

1 çorba kaşığı nişasta



Yapılışı

Sütü tencerenin içine alın. Üzerine şeker ve irmiği ilave ederek karıştırın. Son olarak nişasta ve vanilyayı de ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Silikon kek kalıbınızın içini yağ ve biraz su ile kaplayın. Ardından yaptığımız muhallebiyi içine dökün. Buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Buzdolabında beklerken çilek sosunu hazırlayalım. Çilekleri rondodan geçirin. Bir sos tenceresine çilek, şeker, su ve nişastayı alıp sos kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiniz soğuduktan sonra kek kalıbınızdan ters çevirerek çıkartın. Üzerine çilek sosunu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder