Malzemeler
6
su bardağı süt
1,5
su bardağı toz şeker
1
paket vanilya
1,5
su bardağı irmik
2
çorba kaşığı nişasta
Sosu için
1
kg çilek (yoksa 1 kase çilek reçeli)
1
çay bardağı toz şeker
1
çay bardağı su
1
çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Sütü
tencerenin içine alın. Üzerine şeker ve irmiği ilave ederek karıştırın. Son
olarak nişasta ve vanilyayı de ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Silikon
kek kalıbınızın içini yağ ve biraz su ile kaplayın. Ardından yaptığımız
muhallebiyi içine dökün. Buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Buzdolabında
beklerken çilek sosunu hazırlayalım. Çilekleri rondodan geçirin. Bir sos
tenceresine çilek, şeker, su ve nişastayı alıp sos kıvamına gelene kadar
pişirin. Muhallebiniz soğuduktan sonra kek kalıbınızdan ters çevirerek
çıkartın. Üzerine çilek sosunu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder