3 Mayıs 2015 Pazar

Donut
















Malzemeler

4 su bardağı un

1 paket toz maya

1 su bardağı ılık süt

½ su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

75 gr tereyağı (yumuşatılmış)

1 paket vanilya

1 çimdik tuz



Üzeri için

1 paket bitter çikolata

Pembe şekerleme için

1 paket vanilya

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıcak su

Pembe gıda boyası

Renkli şekerlemeler

Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı

Yarım su bardağı süt ile toz maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırarak eritin. Derin bir kaba unun hepsini eleyerek boşaltın. Üzerine süt ile erittiğiniz maya karışımını ekleyin ve biraz yoğurun. Ardından yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. 1 su bardağı sütü de ilave ederek yoğurun. En son vanilya, tuz ve şekeri ekleyip yoğurmaya devam edin. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra tereyağını azar azar ilave edip yoğurun. Hamurunuzu fırına dayanıklı derin cam bir kaseye alın ve üzerini streç film ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurunuz iyice kabarana kadar bekleyin. 5-10 dakika kadar yetecektir. Eğer vaktiniz varsa ve fırında bu şekilde bekletme imkanınız yoksa hamurunuzun üzerini bir bez ile örtün 1-1,5 saat kadar bekletin. Beklettiğiniz hamurunuzu çıkartın. Hamurunuzu merdane ile ince olmayacak şekilde açın. Hamurunuzu büyük yuvarlak bir kalıp ile kesin. İç kısmını küçük bir yuvarlak kalıp ile kesin. Donutlarınızın orta kısmı boş olacak. Yağlı bir tepside bir yarım saat kadar bekletin. Bu sırada üzeri için şekerlemeleri hazırlayın. Tereyağını eritin ve üzerine pudra şekeri, vanilya ilave edip karıştırın. Bur karışıma pembe gıda boyası ekleyerek renklendirin. İsterseniz başka renkler de kullanabilirsiniz. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip hazırlayın. Donutları bol yağlı kızgın bir tavada pişirin. Pişirdiğiniz donutları çikolataya batırıp renkli şekerlemeler ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder