Malzemeler
1
paket milföy hamuru
1
su bardağı toz şeker
4
su bardağı süt
80
gr beyaz çikolata
2
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı nişasta
1
adet yumurta sarısı
1
yemek kaşığı tereyağı
1
paket vanilya
Üzeri için
Antep
fıstığı
Ceviz
Çilek
Yapılışı
Oda
sıcaklığındaki milföy hamurlarını tezgâha alın. Tezgâhınıza biraz un serpip
boyuna doğru açın. Açtığınız hamuru boyuna doğru 5 şerit haline kesin. Metal
külaha bu şeritleri dolayın. Eğer metal külahınız yoksa yağlı kâğıttan milföy
hamurunuz kadar külah yapıp ona dolayın. Milföyleri yağlı kâğıt serdiğiniz
fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 25 dakika üstü kızarana kadar
pişirin. Bu sırada iç kremasını hazırlayalım. Yumurta sarısı ile şekeri çırpın.
Üzerine 1 bardak sütü döküp karıştırın. Ardından unu döküp karıştırmaya devam
edin. 1 bardak süt daha ilave edin ve nişastayı da koyup karıştırın. Daha sonra
son kalan 2 bardak sütü de ilave edip orta ateşte krema kıvamına gelene kadar
pişirin. Kremanız pişip fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ilave edin
ve karıştırın. Son olarak beyaz çikolataları da ilave edip eriyene kadar
karıştırın. Kremanız kabuk tutmaması için ara ara karıştırmaya devam edin. Kremanız
soğuduktan sonra külahlarınızın içine doldurun. Üzerini fıstık ve ceviz ile
süsleyin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder