18 Mayıs 2015 Pazartesi

Milföylü Pasta


















Malzemeler

1 paket milföy hamuru

1 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

80 gr beyaz çikolata

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya



Üzeri için

Antep fıstığı

Ceviz

Çilek



Yapılışı

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını tezgâha alın. Tezgâhınıza biraz un serpip boyuna doğru açın. Açtığınız hamuru boyuna doğru 5 şerit haline kesin. Metal külaha bu şeritleri dolayın. Eğer metal külahınız yoksa yağlı kâğıttan milföy hamurunuz kadar külah yapıp ona dolayın. Milföyleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 25 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Bu sırada iç kremasını hazırlayalım. Yumurta sarısı ile şekeri çırpın. Üzerine 1 bardak sütü döküp karıştırın. Ardından unu döküp karıştırmaya devam edin. 1 bardak süt daha ilave edin ve nişastayı da koyup karıştırın. Daha sonra son kalan 2 bardak sütü de ilave edip orta ateşte krema kıvamına gelene kadar pişirin. Kremanız pişip fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ilave edin ve karıştırın. Son olarak beyaz çikolataları da ilave edip eriyene kadar karıştırın. Kremanız kabuk tutmaması için ara ara karıştırmaya devam edin. Kremanız soğuduktan sonra külahlarınızın içine doldurun. Üzerini fıstık ve ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder