Malzemeler
5
gr jelatin tozu
2
yemek kaşığı su
200
ml krema
200
ml süt (bir su bardağından biraz az)
1
çay bardağı toz şeker
1
paket vanilya
½
kg çilek
1
kahve fincanı şeker
1
su bardağı su
Yapılışı
Jelatin
tozu ile suyu eritin. 5 veya 10 dakika içinde kendisi eriyecektir. Krema, süt
ve şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Hafif
fokurdamaya başlayınca ateşten alın. İçine vanilyayı ekleyip karıştırın.
Jelatini eklemeden önce 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra
içine jelatini ekleyip karıştırın. Bardakların yarısına kadar bu krema ile
doldurun. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Çileği küçük küçük kesip
bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edip bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderdan geçirin. Son
olarak bu çilek püresini süzgeç ve kaşık yardımı ile süzün. Kremaları dolaptan
çıkarın ve üstüne bu çilek sosundan dökün. Servise hazır. Afiyet olsun : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder