16 Mayıs 2015 Cumartesi

Panna Cotta




















Malzemeler

5 gr jelatin tozu

2 yemek kaşığı su

200 ml krema

200 ml süt (bir su bardağından biraz az)

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

½ kg çilek

1 kahve fincanı şeker

1 su bardağı su





Yapılışı

Jelatin tozu ile suyu eritin. 5 veya 10 dakika içinde kendisi eriyecektir. Krema, süt ve şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Hafif fokurdamaya başlayınca ateşten alın. İçine vanilyayı ekleyip karıştırın. Jelatini eklemeden önce 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra içine jelatini ekleyip karıştırın. Bardakların yarısına kadar bu krema ile doldurun. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Çileği küçük küçük kesip bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edip bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderdan geçirin. Son olarak bu çilek püresini süzgeç ve kaşık yardımı ile süzün. Kremaları dolaptan çıkarın ve üstüne bu çilek sosundan dökün. Servise hazır. Afiyet olsun : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder