29 Mayıs 2015 Cuma

Revani





















Malzemeler

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 adet portakal

½ su bardağı sıvı yağ

½ su bardağı Hindistan cevizi

3 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu



Şerbeti için

3 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon



Yapılışı

Revani tatlımızın önce şerbetini yaparak başlıyoruz. Su ve şekeri kaynattıktan sonra yarım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Geniş bir kaba yumurtaları kırıp üzerine şekeri ilave edin ve çırpın. Yoğurt ve sıvıyağını da ilave edip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve irmiği ilave edin. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve çırpın. En son portakal kabuğu rendesini ilave edip son kez karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız borcama bu karışımı döküp yaydırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sonra 180 derecede 20-25 dakika hem alt hem üstü kızarana kadar pişirin. Revaniyi fırından çıkarıp hamuru 4’e kesin. Soğuyan şerbeti ılınan tatlımızın üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder