Malzemeler
1
su bardağı un
1
su bardağı irmik
1
su bardağı şeker
1
su bardağı yoğurt
1
adet portakal
½
su bardağı sıvı yağ
½
su bardağı Hindistan cevizi
3
adet yumurta
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
Şerbeti için
3
su bardağı su
4
su bardağı şeker
Yarım
limon
Yapılışı
Revani
tatlımızın önce şerbetini yaparak başlıyoruz. Su ve şekeri kaynattıktan sonra
yarım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Kaynadıktan sonra
ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Geniş bir kaba yumurtaları kırıp
üzerine şekeri ilave edin ve çırpın. Yoğurt ve sıvıyağını da ilave edip
çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve irmiği ilave edin. Ardından un,
kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve çırpın. En son portakal
kabuğu rendesini ilave edip son kez karıştırın. Tereyağı ile yağladığınız
borcama bu karışımı döküp yaydırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10
dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sonra 180 derecede 20-25 dakika hem alt hem
üstü kızarana kadar pişirin. Revaniyi fırından çıkarıp hamuru 4’e kesin.
Soğuyan şerbeti ılınan tatlımızın üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat kadar
dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder