Malzemeler
1
bardak süt
80
gr çikolata
3
adet yumurta
3
yemek kaşığı tereyağı
2
yemek kaşığı un
1
su bardağı toz şeker
1
çimdik tuz
Yapılışı
Sufle
kalıbınızı yağlayın. Bir kapta 1 tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı toz
şekeri karıştırın. Bu karışımı kalıplarınızın içine dökerek kalıbınızın
tamamını kakao olmasını sağlayın. Sütü sos tenceresine alıp ısıtın. Isındıktan
sonra çikolataları kırıp üzerine ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar
karıştırın. Başka bir sos tenceresine tereyağını ve unu alıp kavuruyoruz.
Tereyağı ve un karışımını çikolataların üzerine alıyoruz. Yumurta sarılarını
birer birer ilave ederek yavaş yavaş karıştırıyoruz. Şekerin yarısını ekleyip
karıştırmaya devam edin. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın. Derin bir
kapta yumurta aklarını çırpın köpük köpük beyaz olunca bir tutam tuz ekleyip
çırpmaya devam edin. Ardından şekerin diğer yarısını da ekleyip yumurta akları bembeyaz
olana kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Yumurta aklarını azar azar çikolatanın içine ilave ederek alttan üste doğru
karıştırın. Yavaş yapmanızda fayda var çünkü hızlı yaparsanız yumurta akları
söner. Sufleleri kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
10-15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder