23 Mayıs 2015 Cumartesi

Sufle

















Malzemeler

1 bardak süt

80 gr çikolata

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 çimdik tuz



Yapılışı

Sufle kalıbınızı yağlayın. Bir kapta 1 tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştırın. Bu karışımı kalıplarınızın içine dökerek kalıbınızın tamamını kakao olmasını sağlayın. Sütü sos tenceresine alıp ısıtın. Isındıktan sonra çikolataları kırıp üzerine ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Başka bir sos tenceresine tereyağını ve unu alıp kavuruyoruz. Tereyağı ve un karışımını çikolataların üzerine alıyoruz. Yumurta sarılarını birer birer ilave ederek yavaş yavaş karıştırıyoruz. Şekerin yarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın. Derin bir kapta yumurta aklarını çırpın köpük köpük beyaz olunca bir tutam tuz ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından şekerin diğer yarısını da ekleyip yumurta akları bembeyaz olana kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Yumurta aklarını azar azar çikolatanın içine ilave ederek alttan üste doğru karıştırın. Yavaş yapmanızda fayda var çünkü hızlı yaparsanız yumurta akları söner. Sufleleri kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder