14 Mayıs 2015 Perşembe

Fırın Sütlaç




















Malzemeler

2 lt. süt

2 su bardağı toz şeker

7 çorba kaşığı pirinç

½ çay bardağı su

2 paket vanilya

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı mısır nişastası



Yapılışı

Süt ve şekeri tencereye boşaltın. Pirinçleri önceden haşlayıp sütün üzerine ilave edin. Vanilyayı da ilave edip karıştırın. Su, yumurta ve nişastayı bir kasede karıştırıp yavaş yavaş sütün üzerine ilave edin. Nişasta kullanırken mısır nişastası olmasına özen gösterin. Çünkü mısır nişastası ile sütlaç yumuşak oluyor. Buğday nişastası kullanırsanız daha sert olur. Yumurta ve nişastalı karışımı azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Hafif koyulunca ocağın altını kapatın. Sütlacı güveç kaselerine pirinçler eşit olacak şekilde koyun. Güveçleri fırın tepsisine dizin ve güveçlerin yarısına kadar su koyun. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis için soğuduktan sonra üzerine bir top dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder