Malzemeler
2
lt. süt
2
su bardağı toz şeker
7
çorba kaşığı pirinç
½
çay bardağı su
2
paket vanilya
2
yumurta sarısı
3
çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Süt
ve şekeri tencereye boşaltın. Pirinçleri önceden haşlayıp sütün üzerine ilave
edin. Vanilyayı da ilave edip karıştırın. Su, yumurta ve nişastayı bir kasede
karıştırıp yavaş yavaş sütün üzerine ilave edin. Nişasta kullanırken mısır
nişastası olmasına özen gösterin. Çünkü mısır nişastası ile sütlaç yumuşak
oluyor. Buğday nişastası kullanırsanız daha sert olur. Yumurta ve nişastalı
karışımı azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Hafif koyulunca ocağın
altını kapatın. Sütlacı güveç kaselerine pirinçler eşit olacak şekilde koyun.
Güveçleri fırın tepsisine dizin ve güveçlerin yarısına kadar su koyun. 200
derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis için soğuduktan sonra
üzerine bir top dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder