26 Mayıs 2015 Salı

Ispanaklı Kek















Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

½ su bardağı sıvıyağ

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

½ su bardağı ıspanak



Üzeri için

1 paket kremşanti

1 su bardağı süt



Yapılışı

Ispanakları yıkayıp haşlayın. Ispanakları blenderdan püre haline gelecek şekilde geçirin. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve sütü ekletip tekrar çırpın. Ispanakları da ilave edip tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabında dinlendirin. Kek fırından çıkınca kenarlarından biraz kesin. Üzerine kremşantiyi döküp (isterseniz keki ortadan ikiye bölüp arasına da krema koyabilirsiniz) sıvayın. Kekin kestiğiniz paçaları robottan geçirip üstüne serpin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder