Malzemeler
3
adet yumurta
1
su bardağı süt
1,5
su bardağı toz şeker
½
su bardağı sıvıyağ
2,5
su bardağı un
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
½
su bardağı ıspanak
Üzeri için
1
paket kremşanti
1
su bardağı süt
Yapılışı
Ispanakları
yıkayıp haşlayın. Ispanakları blenderdan püre haline gelecek şekilde geçirin.
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve sütü
ekletip tekrar çırpın. Ispanakları da ilave edip tekrar çırpın. Un, vanilya ve
kabartma tozunu da ekleyip çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
30-40 dakika kadar pişirin. Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabında
dinlendirin. Kek fırından çıkınca kenarlarından biraz kesin. Üzerine
kremşantiyi döküp (isterseniz keki ortadan ikiye bölüp arasına da krema
koyabilirsiniz) sıvayın. Kekin kestiğiniz paçaları robottan geçirip üstüne
serpin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder