Malzemeler
1,5
su bardağı un
½
su bardağı süt
½
su bardağı sıvıyağ
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
3
adet yumurta
3
yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1
paket kremşanti
1
su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için
1,5
su bardağı süt
1
su bardağı su
1
yemek kaşığı un
3
yemek kaşığı kakao
2
yemek kaşığı şeker
1
paket çikolata 80 gr
Yapılışı
Yumurtaları
beyazından ayırın. Beyazını ayrı bir yerde köpürtün. Yumurtanın sarısını şeker
ile çırpın. Yumurta ile şekeri köpürttüğünüz beyazların içine ekleyip çırpın.
Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya ve kabartma
tozunu eleyip karıştırın. Önceden yağlanmış borcama bu karışımı döküp 170
derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişerken kremşantiyi
hazırlayıp buzdolabına dinlenmeye alın. Küçük bir sos tenceresinde sos
malzemelerinin hepsini (çikolata hariç) alın. Sos kıvamına gelene kadar orta
ateşte pişirin. Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin. Sosunuzun daha
yoğun kıvamlı olmasını istiyorsanız içine çikolataları küçük parçalar halinde
atın ve eriyene kadar karıştırın. Sosunuzu hazırladıktan sonra ara ara
karıştırarak soğutun. Eğer ara ara karıştırmazsanız üstü kabuk tutar. Daha
çabuk soğumasını istiyorsanız tencereyi daha büyük bir tencereye alın. İçine
küçük tencerenin yarısına gelecek kadar soğuk su koyup mikser ile çırpın.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra çatal ile kekinizin her yerini delin. Üzerine
1 bardak ılık şekerli süt hazırlayın. Bu şekerli sütü yavaş yavaş kekinizin
üstüne dökün. Kek sütü çektikten sonra üzerini kremşantiyi döküp iyice
yaydırın. Son olarak soğuttuğunuz çikolata sosunu da dökün. Keki 1 saat kadar
buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder