17 Mayıs 2015 Pazar

Ağlayan Pasta


















Malzemeler

1,5 su bardağı un

½ su bardağı süt

½ su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı kakao



Üzeri için

1 paket kremşanti

1 su bardağı soğuk süt



Çikolata sosu için

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı şeker

1 paket çikolata 80 gr



Yapılışı

Yumurtaları beyazından ayırın. Beyazını ayrı bir yerde köpürtün. Yumurtanın sarısını şeker ile çırpın. Yumurta ile şekeri köpürttüğünüz beyazların içine ekleyip çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karıştırın. Önceden yağlanmış borcama bu karışımı döküp 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişerken kremşantiyi hazırlayıp buzdolabına dinlenmeye alın. Küçük bir sos tenceresinde sos malzemelerinin hepsini (çikolata hariç) alın. Sos kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin. Sosunuzun daha yoğun kıvamlı olmasını istiyorsanız içine çikolataları küçük parçalar halinde atın ve eriyene kadar karıştırın. Sosunuzu hazırladıktan sonra ara ara karıştırarak soğutun. Eğer ara ara karıştırmazsanız üstü kabuk tutar. Daha çabuk soğumasını istiyorsanız tencereyi daha büyük bir tencereye alın. İçine küçük tencerenin yarısına gelecek kadar soğuk su koyup mikser ile çırpın. Kekiniz fırından çıktıktan sonra çatal ile kekinizin her yerini delin. Üzerine 1 bardak ılık şekerli süt hazırlayın. Bu şekerli sütü yavaş yavaş kekinizin üstüne dökün. Kek sütü çektikten sonra üzerini kremşantiyi döküp iyice yaydırın. Son olarak soğuttuğunuz çikolata sosunu da dökün. Keki 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder