30 Nisan 2015 Perşembe

Güllaç

























Merhabalar sizlere bugün Güllaç tarifi vereceğim. Malum önümüz Ramazan bende şimdiden Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Güllaç tarifini sizlerle paylaşıyorum Umarım beğenirsiniz :)



Malzemeler

1 paket hazır güllaç

2,5 litre süt

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı çekilmiş ceviz, fındık, badem ya da fıstık

Aroma için: Gül suyu veya vanilya



Üzeri için

Toz fıstık

Nar veya çilek



Yapılışı

Süt ile şekeri büyük bir tencereye alın ve hafif el yakacak kadar kaynatın. Aroma olarak ben gül suyu kullanmayı tercih ediyorum. 2 yemek kaşığı gül suyu ilave edin. Güllaçın 2 farklı yüzü vardır biri mat diğeri ise parlaktır. Parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsinize dizin. Eğer tepsiniz küçük ise güllaç yapraklarını kırabilirsiniz. 1 veya 1,5 kepçe kadar şekerli sütü üzerinde gezdirerek yumuşatın. Her 4 veya 5 katta arasına ceviz, fındık veya fıstık koyun. En son yapraklar da bitince buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Servis ederken üstünü toz fıstık ve nar ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder