20 Nisan 2015 Pazartesi

Rulo Pasta

























Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvıyağ

½ su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



Kreması için

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

4 su bardağı süt,

1 paket kremşanti

1 çay bardağı soğuk süt

2 adet muz.

½ kilo çilek



Üzeri için

Yarım su bardağı krema

150 gr sütlü çikolata

Muz ve çilek



Yapılışı

4 adet yumurtanın beyazlarını ayrı bir kapta bembeyaz köpük olana kadar çırpın. Ayrı bir yerde sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra bu ikisini birbirine karıştırarak çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyip ilave edin ve karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kek hamurun döküp iyice yaydırın. Hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. Rulo yapacağımız için biraz kalın olması gerekiyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Pişerken kremasını hazırlayın. 1 yumurta ile toz şekerini çırpın. Üzerine 2 bardak sütü ilave edip tekrar karıştırın. Un, mısır nişastası ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve çırpın. Son olarak kalan 2 bardak sütü de ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Ocakta muhallebi olana kadar pişirin. Pişen kek hamurunu yağlı kağıt yardımıyla sıcak bir şekilde rulo olarak sarın. Üzerine nemli bir havlu koyup bekletin. Bu sırada 1 paket kremşantiyi hazırlayın. Hazırladığınız kremşantiyi diğer yaptığınız kremanın içine döküp karıştırın. Soğuyan pandispanyayı açın. Kremanın yarısını içine döküp iyice yaydırın. İçine muz ve çilekleri dizin ve rulo şeklinde sarın. Kremayı ocakta ısıtın. Isınan kremanın üzerine çikolataları ilave ederek eritin. Soğuması için biraz bekleyin ve ara ara karıştırın. Kalan kremayı pastanın üzerine yaydırın. Üzerini çilek ve muz ile süsleyin. Son olarak erittiğiniz çikolatayı üzerinde gezdirin. Afiyet olsun : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder