Malzemeler
4
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
1,5
su bardağı un
2
yemek kaşığı yoğurt
2
yemek kaşığı sıvıyağ
½
su bardağı süt
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
Kreması için
1
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
2
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı mısır nişastası
1
paket vanilya
4
su bardağı süt,
1
paket kremşanti
1
çay bardağı soğuk süt
2
adet muz.
½
kilo çilek
Üzeri için
Yarım
su bardağı krema
150
gr sütlü çikolata
Muz
ve çilek
Yapılışı
4
adet yumurtanın beyazlarını ayrı bir kapta bembeyaz köpük olana kadar çırpın.
Ayrı bir yerde sarılarını şeker ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra
bu ikisini birbirine karıştırarak çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek
çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyip ilave edin ve
karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kek hamurun döküp iyice
yaydırın. Hamurun çok ince olmamasına dikkat edin. Rulo yapacağımız için biraz
kalın olması gerekiyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika
pişirin. Pişerken kremasını hazırlayın. 1 yumurta ile toz şekerini çırpın.
Üzerine 2 bardak sütü ilave edip tekrar karıştırın. Un, mısır nişastası ve
vanilyayı eleyerek ilave edin ve çırpın. Son olarak kalan 2 bardak sütü de
ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Ocakta muhallebi olana kadar pişirin.
Pişen kek hamurunu yağlı kağıt yardımıyla sıcak bir şekilde rulo olarak sarın.
Üzerine nemli bir havlu koyup bekletin. Bu sırada 1 paket kremşantiyi
hazırlayın. Hazırladığınız kremşantiyi diğer yaptığınız kremanın içine döküp
karıştırın. Soğuyan pandispanyayı açın. Kremanın yarısını içine döküp iyice yaydırın.
İçine muz ve çilekleri dizin ve rulo şeklinde sarın. Kremayı ocakta ısıtın.
Isınan kremanın üzerine çikolataları ilave ederek eritin. Soğuması için biraz
bekleyin ve ara ara karıştırın. Kalan kremayı pastanın üzerine yaydırın.
Üzerini çilek ve muz ile süsleyin. Son olarak erittiğiniz çikolatayı üzerinde
gezdirin. Afiyet olsun : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder