16 Nisan 2015 Perşembe

Fındık Ezmeli Kurabiye
















Malzemeler

250 gr tereyağı

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un



İçi

1,5 su bardağı fındık

Fındık ezmesi

Toz fıstık



Yapılışı

250 gr tereyağı eritilip derin bir kaba alınır. Üzerine sıvıyağ, yumurta ve pudra şekeri eklenip iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Tüm karışım iyice yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru iyi bir şekilde açabilmek için hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamuru 0.5 cm – 1 cm kalınlığında açıp çay bardağının ağzı ile kesin. Yağlı kağıda dizin. Çay bardağı ağzıyla yaptığınız hamurların eşit olmasına dikkat edin. Çünkü pişen kurabiyeleri alt üst yaparak içine ezme konulacak. Hazırladığınız hamurları 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken fındıkları robottan geçirin. Kurabiyeler piştikten 20-25 dakika sonra kurabiyelerin içine fındık ezmesini kenarlardan taşacak şekilde sürün. Taşan kenar kısımlarına toz fıstık ve fındığa bulayın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder