Malzemeler
250 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi
1,5 su bardağı fındık
Fındık ezmesi
Toz fıstık
Yapılışı
250 gr tereyağı eritilip
derin bir kaba alınır. Üzerine sıvıyağ, yumurta ve pudra şekeri eklenip iyice
çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Tüm karışım iyice yoğrulup
yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru iyi bir şekilde açabilmek için hamuru iki
eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamuru 0.5 cm – 1 cm kalınlığında açıp çay
bardağının ağzı ile kesin. Yağlı kağıda dizin. Çay bardağı ağzıyla yaptığınız
hamurların eşit olmasına dikkat edin. Çünkü pişen kurabiyeleri alt üst yaparak
içine ezme konulacak. Hazırladığınız hamurları 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken fındıkları robottan geçirin. Kurabiyeler piştikten 20-25
dakika sonra kurabiyelerin içine fındık ezmesini kenarlardan taşacak şekilde
sürün. Taşan kenar kısımlarına toz fıstık ve fındığa bulayın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder