Malzemeler
100
gr sütlü çikolata
150
gr. Tereyağı
2
yumurta
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
1
su bardağı toz şeker
1
su bardağı pudra şekeri
3
su bardağı un
3
yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Tereyağını
eritin. Çikolatayı küçük parçalara ayırarak tereyağının içine ilave ederek
eritin. Eriyen çikolataların üzerin toz şekeri ilave edip karıştırın.
Yumurtaları birer birer kırarak ilave edin. Un, kakao, kabartma tozu ve
vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Karışımı başta iyice karıştırın daha
sonra yoğurmaya başlayın. Normal bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurmaya
devam edin. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğumuş hamuru
bir tatlı kaşığı yardımı ile alıp yuvarlak şekil verdin. Bir kaseye 1 su
bardağı pudra şekerini boşaltın. Yaptığınız kurabiyeleri pudra şekerine
bulayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder