24 Nisan 2015 Cuma

Çatlak Kurabiye


















Malzemeler
100 gr sütlü çikolata
150 gr. Tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Tereyağını eritin. Çikolatayı küçük parçalara ayırarak tereyağının içine ilave ederek eritin. Eriyen çikolataların üzerin toz şekeri ilave edip karıştırın. Yumurtaları birer birer kırarak ilave edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Karışımı başta iyice karıştırın daha sonra yoğurmaya başlayın. Normal bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğumuş hamuru bir tatlı kaşığı yardımı ile alıp yuvarlak şekil verdin. Bir kaseye 1 su bardağı pudra şekerini boşaltın. Yaptığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder