26 Nisan 2015 Pazar

Makaron




















Malzemeler
160 gr toz şeker
140 gr toz badem
50 gr pudra şekeri
3 yumurta akı
1 tutam tuz

Ganaj için
50 gr krema
100 gr beyaz çikolata
Limon ve çilek aroması

Yapılışı
Makaron narin bir tatlı olduğu için gramlara çok dikkat ederek yapmanız gerekir. Evinizde mutfak tartınız yoksa mutlaka almanızı tavsiye ederim. Makaron için öncelikle içini yani kremasını hazırlamanız gerekir. Kreması için kremaya küçük bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine beyaz çikolataları kırıp ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Ganajı iki ayrı kaba ayırın ve birine çilek diğerine limon aromasından birer damla damlatın. Şimdi makaronları yapmaya geçebilirsiniz. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile köpük olana kadar mikser ile çırpın. Çırpmadan önce kabının ve çırpma telinizin ıslak olmadığından emin olun. Çünkü bir damla su bile merengin kıvamını bozabilir. Ardından toz şekeri de ilave edip katı bir kıvam alana kadar çırpın. Yaklaşık 10 dakika kadar çırparsanız tam kıvamı yakalayabilirsiniz. Pudra şekerini ve toz bademi bir kapta karıştırın. Bademleri robottan çekip kullanmayın. Çünkü badem yağını bırakıyor ve makaron yağlanıyor. Bulabilirseniz badem unu da kullanabilirsiniz. Bulamazsanız toz badem kullanın. Pudra şekerini ve toz bademi karıştırdıktan sonra yumurta aklarının içine ilave edip spatula ile karıştırın. Bu sırada mikser kullanmayın çünkü yumurta akları sönebilir. Makaron hamurunu ikiye bölün. Birine sarı gıda boyası diğerine ise kırmızı gıda boyası ekleyin. Gıda boyası eklerken az az ekleyerek istediğiniz renge ulaşabilirsiniz. Makaron hamurunu bir sıkma poşetine veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Ağzını açtığınız sıkma poşetine düz bir duy yani uç takın. Makaron hamurunu kolay bir şekilde doldurmak istiyorsanız sıkma poşetini bir bardağın içine koyup ağız kısmını iyice açtırın. Spatula yardımı ile ve bardağın ağız kenarından destek alarak daha rahat doldurabilirsiniz. Tepsinize yağlı bir kağıt koyun ve sıkma torbasından hamuru sıkın. Küçük bir kurabiye olacak şekilde sıkmaya özen gösterin. Diğer hamuru da aynı şekilde yapın. Son olarak makaronların havasını almanız gerekiyor. Bunun için tepsiyi tezgahınıza sert bir şekilde birkaç defa vurun. Önceden ısıttığınız 125 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra bir bıçak ya da kek spatulası yardımı ile çıkartın. Çıkarttığınız makaronların içine önceden hazırladığınız ganajı sürün. Diğer makaron ile üzerini kapatın. Böyle 1 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun : )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder