Malzemeler
160
gr toz şeker
140
gr toz badem
50
gr pudra şekeri
3
yumurta akı
1
tutam tuz
Ganaj için
50
gr krema
100
gr beyaz çikolata
Limon
ve çilek aroması
Yapılışı
Makaron
narin bir tatlı olduğu için gramlara çok dikkat ederek yapmanız gerekir.
Evinizde mutfak tartınız yoksa mutlaka almanızı tavsiye ederim. Makaron için
öncelikle içini yani kremasını hazırlamanız gerekir. Kreması için kremaya küçük
bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine beyaz
çikolataları kırıp ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Ganajı
iki ayrı kaba ayırın ve birine çilek diğerine limon aromasından birer damla
damlatın. Şimdi makaronları yapmaya geçebilirsiniz. Yumurta aklarını bir tutam
tuz ile köpük olana kadar mikser ile çırpın. Çırpmadan önce kabının ve çırpma
telinizin ıslak olmadığından emin olun. Çünkü bir damla su bile merengin
kıvamını bozabilir. Ardından toz şekeri de ilave edip katı bir kıvam alana
kadar çırpın. Yaklaşık 10 dakika kadar çırparsanız tam kıvamı
yakalayabilirsiniz. Pudra şekerini ve toz bademi bir kapta karıştırın.
Bademleri robottan çekip kullanmayın. Çünkü badem yağını bırakıyor ve makaron
yağlanıyor. Bulabilirseniz badem unu da kullanabilirsiniz. Bulamazsanız toz
badem kullanın. Pudra şekerini ve toz bademi karıştırdıktan sonra yumurta
aklarının içine ilave edip spatula ile karıştırın. Bu sırada mikser kullanmayın
çünkü yumurta akları sönebilir. Makaron hamurunu ikiye bölün. Birine sarı gıda
boyası diğerine ise kırmızı gıda boyası ekleyin. Gıda boyası eklerken az az
ekleyerek istediğiniz renge ulaşabilirsiniz. Makaron hamurunu bir sıkma
poşetine veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Ağzını açtığınız sıkma poşetine
düz bir duy yani uç takın. Makaron hamurunu kolay bir şekilde doldurmak
istiyorsanız sıkma poşetini bir bardağın içine koyup ağız kısmını iyice
açtırın. Spatula yardımı ile ve bardağın ağız kenarından destek alarak daha
rahat doldurabilirsiniz. Tepsinize yağlı bir kağıt koyun ve sıkma torbasından
hamuru sıkın. Küçük bir kurabiye olacak şekilde sıkmaya özen gösterin. Diğer
hamuru da aynı şekilde yapın. Son olarak makaronların havasını almanız
gerekiyor. Bunun için tepsiyi tezgahınıza sert bir şekilde birkaç defa vurun.
Önceden ısıttığınız 125 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra
bir bıçak ya da kek spatulası yardımı ile çıkartın. Çıkarttığınız makaronların
içine önceden hazırladığınız ganajı sürün. Diğer makaron ile üzerini kapatın.
Böyle 1 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder