20 Nisan 2015 Pazartesi

Ahududulu Cheesecake


















Malzemeler

1 paket yaprak çikolata (yoksa kakaolu bisküvi)

1 su bardağı tereyağı

1 paket dondurulmuş ahududu

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1/2 su bardağı su

2 su bardağı beyaz çikolata

1/2 su bardağı krema

250 gr krem peynir, yumuşatılmış

1/2 su bardağı beyaz şeker

3 adet yumurta

1 paket vanilya



Yapılışı

1 paket yaprak çikolatayı robottan geçirin. Üzerine 1 su bardağı eritilmiş tereyağını ve 2 yemek kaşığı toz şekerini ilave edip karıştırın. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbının içine döküp iyice yaydırın. Ahududu, 2 yemek kaşığı şeker, mısır nişastası ve suyu bir tencereye alın ve sos olana kadar kaynatın. Kaynattığınız bu sosu hiç pürüz kalmayacak şekilde süzün. Bir tencerenin içine kremayı dökün. Krema ısınınca üzerine beyaz çikolataları ilave edin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Krem peynirleri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine yarım su bardağı şekeri ilave edin. İçine 1 yumurta kırıp karıştırın. Karıştıktan sonra diğer yumurtaları da birer birer kırarak karıştırın. 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın. Son olarak erittiğiniz beyaz çikolatayı ilave edip karıştırın. Şimdi bu karışımın yarısını kek kalıbının içine dökün. Ahududularından yaptığınız sostan 3-4 kaşık kremanın üzerine dökün. Kremanın kalan yarısını da döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Yaklaşık olarak 1 saat pişirin. Piştikten sonra üzerine kalan sosu döküp afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder