Malzemeler
1
paket yaprak çikolata (yoksa kakaolu bisküvi)
1
su bardağı tereyağı
1
paket dondurulmuş ahududu
2
yemek kaşığı toz şeker
1
tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2
su bardağı su
2
su bardağı beyaz çikolata
1/2
su bardağı krema
250
gr krem peynir, yumuşatılmış
1/2
su bardağı beyaz şeker
3
adet yumurta
1
paket vanilya
Yapılışı
1
paket yaprak çikolatayı robottan geçirin. Üzerine 1 su bardağı eritilmiş
tereyağını ve 2 yemek kaşığı toz şekerini ilave edip karıştırın. Bu karışımı
yağladığınız kek kalıbının içine döküp iyice yaydırın. Ahududu, 2 yemek kaşığı
şeker, mısır nişastası ve suyu bir tencereye alın ve sos olana kadar kaynatın.
Kaynattığınız bu sosu hiç pürüz kalmayacak şekilde süzün. Bir tencerenin içine
kremayı dökün. Krema ısınınca üzerine beyaz çikolataları ilave edin ve iyice
eriyene kadar karıştırın. Krem peynirleri mikser ile krema kıvamına gelene
kadar çırpın. Üzerine yarım su bardağı şekeri ilave edin. İçine 1 yumurta kırıp
karıştırın. Karıştıktan sonra diğer yumurtaları da birer birer kırarak
karıştırın. 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın. Son olarak erittiğiniz
beyaz çikolatayı ilave edip karıştırın. Şimdi bu karışımın yarısını kek
kalıbının içine dökün. Ahududularından yaptığınız sostan 3-4 kaşık kremanın
üzerine dökün. Kremanın kalan yarısını da döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında pişirin. Yaklaşık olarak 1 saat pişirin. Piştikten sonra üzerine kalan
sosu döküp afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder