15 Haziran 2015 Pazartesi

Keşkül




















Malzemeler
1 su bardağı badem (kavrulmamış)
½ su bardağı pirinç unu
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Bademleri 2-3 dakika kadar sıcak suda bekletin. Beklettikten sonra kabuklarını kolayca çıkarın. 1 su bardağı sütü ocakta ısıtın. Bademleri rondodan çekin. Bademleri çektikten sonra ısıttığınız sıcak sütün üzerine ilave edip karıştırın. Bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Bu karışımı bir süzgeç ile süzün. Süzgeçte iri taneler kalacaktır. Tekrar süt ilave ederek süzme işlemine bir kaşık yardımı ile devam edin. Böylece badem özü süte geçecektir. Sütün kalan kısmını da ilave edip biraz karıştırın. Un, şeker ve tuzu da ilave ederek orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra ılıyana kadar karıştırın. Ilınan muhallebiyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun. Fındık, badem veya fıstık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder