Malzemeler
1
litre süt
1/2
su bardağı un
1
su bardağı tozşeker
1
paket vanilya
2
yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Hindistan
cevizi
Yapılışı
Sütü
tencereye alın üzerine vanilya ilave edip süt ısınana kadar karıştırın. Süt
ısındıktan sonra un ve şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar
pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağını ilave edip 2-3 dakika
kadar kısık ateşte pişirin. Bu tatlı için isterseniz kahve fincanı isterseniz
nescafe fincanı kullanabilirsiniz. Muhallebinizi ara ara karıştırarak soğutun.
Soğuduktan sonra ıslattığınız fincanların içine muhallebinizi dökün. 2-3 saat kadar fincanları buzdolabında bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz fincanları çıkarıp kenarlarından hafif bastırarak
muhallebiyi fincandan ayırın. Ters çevirip Hindistan cevizine bulayın. Üzerini dilediğiniz
gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder