3 Temmuz 2015 Cuma

Fincan Tatlısı




Malzemeler
1 litre süt
1/2 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
Hindistan cevizi

Yapılışı
Sütü tencereye alın üzerine vanilya ilave edip süt ısınana kadar karıştırın. Süt ısındıktan sonra un ve şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağını ilave edip 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bu tatlı için isterseniz kahve fincanı isterseniz nescafe fincanı kullanabilirsiniz. Muhallebinizi ara ara karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra ıslattığınız fincanların içine muhallebinizi dökün. 2-3  saat kadar fincanları buzdolabında bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz fincanları çıkarıp kenarlarından hafif bastırarak muhallebiyi fincandan ayırın. Ters çevirip Hindistan cevizine bulayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder